Korkunç Skandal! Fast Food Devinde Burgerler Ölümcül Bakteri Çıktı: 49 Kişi Etkilendi, 1 Kişi Öldü!

ABD'nin 10 ülkesinde bulunan McDonald's restoranlarında üretilen hamburgerlerde düşüş koli basili (E. Coli) bakterisi bulundu. Sağlık otoriteleri, bu bakteri sebebiyle 49 kişinin hastalandığını, bir kişinin ise hayatını kaybettiğini açıkladı.

ABD'deki 10 eyaletteki McDonald's restoranlarında üretilen bazı ürünlerde koli basili (E. Coli) bakterisi tespit edildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yapılan açıklamada McDonald's'ın popüler "Quarter Pounder" hamburgerinde bu tehlikeli bakteriye rastlanmadığını bildirdi.

Colorado, Iowa, Kansas, Missouri, Montana, Nebraska, Oregon, Utah, Wisconsin ve Wyoming eyaletlerinde hastalanan 49 kişinin yaşadığı yerin kaybolduğu belirtildi.

Açıklamada, koli basilinin hamburgerlerinde kullanılan sığır etinden yapılan köftede ve soğanda yapılabileceği, ancak bunun kesin olarak doğrulanmadığı ifade edildi. McDonald's, eyaletlerde bu iptal satışını durdurduğunu ve şüpheli kişilerin düğünlerini sonlandırdığını duyurdu.

CDC, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, koli basili bakterisinin hem insanların hem de hayvanların çıkışlarında bulunduğunu ve genellikle zararsız olduğunu vurguladı. Ancak bazı türlerin gıda yakıtlarına, tüketim yollarına ve kan ekipmanlarına yol açabileceği uyarısında bulunuyordu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.