Korkusuz yazarı Ahmet Takan: Altılı masa geleceğe ne kadar güven veriyor

“Saray iktidarı, namlı FETÖ’cülere hâlâ koltuk dağıtırken, Millet İttifakı’nın tepkileri inandırıcı olacak mı sanıyorsunuz?.. En azından bu yaman çelişki milletin kafasında nasıl yok edilecek''

Gazeteci Ahmet Takan, 6 muhalefet partisinin içinde yer alan Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde ekonomi ve dışişleri bakanı olan Ali Babacan ile başbakan olan Ahmet Davutoğlu’nun varlığının Millet İttifakı’na destek veren kitleleri tedirgin ettiğini söyledi.

“Kemal Kılıçdaroğlu, yeni Adalet ve Kalkınma Partisi hayalleri peşinde koşan Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nu diğerleri ile eşitliyor. Bu da toplumun geniş kesimlerinde, AKP’nin ‘A’sını bile bir daha görmek istemeyenlerde tedirginliklere ve şüphelere sebep oluyor” diyen Takan, “Haksız da değiller!..” dedi. “Babacan ile Davutoğlu’nun siyasi sicilleri ortada!. Tek tek saymaya gerek de yok… Sütten çıkmış ak kaşık gibi geçmişleri ile ilgili hiçbir öz eleştiri yapmıyorlar. Bir dünya soru işareti ortada. İktidarda koltuklarda oturdukları sürede FETÖ yakınlıkları net olarak bilinen bu ikili, Millet İttifakı’na destek veren kitleleri -en hafif deyimi ile- tedirgin ediyor” eleştirisi getiren Takan, yazısının devamında da şu soruları gündeme getirdi:

“Saray iktidarı, namlı FETÖ’cülere hâlâ koltuk dağıtırken, Millet İttifakı’nın tepkileri inandırıcı olacak mı sanıyorsunuz?.. En azından bu yaman çelişki milletin kafasında nasıl yok edilecek?.. Sadece işin bu kısmı ile ilgili geleceğe nasıl güven verilecek?..”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Eski İYİ Parti üyesi Yusuf Halaçoğlu, yeni bir parti kurma hazırlığı içinde: Adını duyurdu!
"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!