Korkusuz yazarı Can Ataklı: Sokak hayvanlarını öldürmeden önce belediyelerin veteriner kadrolarını yeniden açı

''Birçok belediyenin hayvan barınağı var lakin onlara barınak denir mi bilemiyorum”

Ataklı, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2004 yılında belediyelerin veteriner çalıştırma zorunluluğunu kaldırdığını hatırlatarak, “Belediyelere yeniden veteriner çalıştırma zorunluğu getirilirse sokak hayvanlarının yarattığı tehlikelerle ilgili şikâyetler çok azalacaktır” diye önerdi.

Erdoğan’ın sokak köpeklerinin barınaklara kapatılması gerektiğini söyleyerek, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hayvan barınaklarını örnek göstermesini hatırlatan Ataklı, “Baktım, gerçekten Konya Büyükşehir Belediyesi’nin hayvan barınakları çok güzel. Ancak bir iki belediyenin duyarlı olmasıyla çözülecek iş değil bu. Birçok belediyenin hayvan barınağı var lakin onlara barınak denir mi bilemiyorum” diye yazdı.

Ataklı, “Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi ile övünüyor lakin kendi imzasıyla alınan bir karar belediyeleri bu konuda zora sokuyor. Çünkü 2004 yılında Erdoğan imzasıyla belediyelerinin veteriner çalıştırma zorunluğu kaldırılmıştı. Büyükşehir belediyeleri ise kendi arzuları doğrultusunda veteriner çalıştırabiliyor. Belediyede veterinerler varken sokak hayvanları seri biçimde aşılanabiliyordu. Veterinerler sokağa hakimdi ve hayvan hastalıkları da bugünkü kadar yaygın değildi. Belediyelere yeniden veteriner çalıştırma zorunluğu getirilirse sokak hayvanlarının yarattığı tehlikelerle ilgili şikâyetler çok azalacaktır”  dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Balıkesir'de Ev Yangınında 90 Yaşındaki Kişi Yaşamını Yitirdi
CHP AK Parti'yi geride bıraktı
12 şehirde IŞİD'e operasyon: 41 gözaltı
Taksim'de ilk eylem üniversite öğrencilerinden geldi
Hastane yerine kuaföre giden Nihal Candan'ın tahliyesine itiraz!