Korkusuz yazarı Yarkadaş: Türkiye’yi bekleyen büyük tehlike

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasını duyururken söylediği, “Allah sonumuzu hayır etsin” ifadesini hatırlatan Yarkadaş, “Sanırım o son noktadayız” dedi.

Gazeteci Barış Yarkadaş, Merkez Bankası’nın faiz indiriminin ardından Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının hemen sonrasında döviz kurunun rekor üstüne rekor kırmasını değerlendirdi. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasını duyururken söylediği, “Allah sonumuzu hayır etsin” ifadesini hatırlatan Yarkadaş, “Sanırım o son noktadayız” dedi.

Yarkadaş, doların 13.35, Euro’nun 15.20, Sterlin’in 17.00’ye yükseltilmesinin ardından, uluslararası finans şirketlerine danışmanlık yapan bir arkadaşının, “Türkiye’nin bu girdaptan çıkması Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi ile mümkün değil. Çünkü; yabancı yatırımcı, bu iki partiye güvenmiyor. Bu iktidarı istikrarlı görmüyor. Hukukta yaşanan problemler yüzünden Türk hukukuna güvenmiyor ve yatırım yapmak istemiyorlar. Türkiye’nin normalleşebilmesi için şu an Merkez Bankası’nın piyasaya en az 500 milyar dolar sürmesi ve dövizi durdurması gerek. Ancak böyle bir para yok. MB zaten eksi rezervde… Çözüm bir an önce seçim kararı almak ve Türkiye’yi rahatlatmaktan geçiyor” değerlendirmesini aktardı.

“AKP ve Milliyetçi Hareket Partisi ise yukarıda özetlediğim tabloya rağmen, aynı yanlışları sürdürmekte kararlı” diyen Yarkadaş, “Berat Albayrak, görevden ‘affını isterken’, ‘Allah sonumuzu hayır etsin’ demişti. Sanırım o son noktadayız” diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Çalışma Bakanı Işıkhan'dan dikkat çeken açıklama: Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor!
İnternet aboneliği olanlar dikkat: Farkında olmadan fazla bedel ödemeyin!
Temel Gıda Ürünlerine Erişim Zorlaşıyor: Ocak Ayındaki Zamdan Sonra Süte Yeni Zam!
Emekliler İçin Zam Müjdesi: Yeni Maaşlar Ne Kadar Olacak?
Beklenen Haber Geldi! 150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi Ödemeleri Yatırılıyor! İşte Tarihler