koronavirüs hastalarıyla temas edenler rapor almadan 14 gün izinli sayılacak

Gaziantep İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararla Kovid-19 hastalarıyla temaslı olduğu tespit edilen kamu ve özel sektör çalışanları herhangi bir sağlık kuruluşlundan sağlık raporu almadan 14 gün süreyle idari izinli sayılacak.

Gaziantep'te, filyasyon ekipleri tarafından Kovid-19 hastalarıyla temaslı olduğu tespit edilen kamu ve özel sektör çalışanları herhangi bir sağlık kuruluşlundan sağlık raporu almadan 14 gün süreyle idari izinli sayılacak.

Gaziantep İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında toplandı. Son günlerde artan vakaların ele alındığı toplantı sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Filyasyon ekipleri tarafından, Covid-19 pozitif hastalarla temaslı olduğu tespit edilen kamu ve özel sektör çalışanlarının herhangi bir sağlık kuruluşlundan Sağlık Raporu almaksızın 14 gün süre ile idari izinli sayılmalarına, Temaslıların karantinada olduklarına dair Kaymakamlıklarca belge düzenlenerek filyasyon ekipleri aracılığıyla şahıslara verilmesine ve kamu kurum ve kuruluşları ile özel işyeri/işletmeler tarafından bu belgelerin izin belgesi olarak kabul edilmesine, Yukarıda belirtilen tedbirlere ve alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verileceği, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağına karar verilmiştir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sergen Yalçın'dan Şaşırtıcı Açıklama: Beşiktaş Sorusuna Dikkat Çeken Cevap!
Türkiye'den Vizesiz Ziyaret Edilebilecek Ülkelerin 2024 Yılı Güncel Listesi Yayınlandı!
İnci Taneleri'nin Veda Tarihi Belli Oldu! Kanal D Resmi Açıklama Yaptı!
Türkiye böylesini görmedi! Bir sektörde 3 bin şirket birden battı, 100 bin kişi işini kaybetti!
Dikkat! Ünlü bir baharat markasında tehlikeli madde bulundu! Herkes bu ürünleri hemen atmalı!