Koronavirüs insan beynindeki hücreleri oksijensiz bırakabiliyor

Yapılan yeni araştırmalar ile birlikte, koronavirüs insan beynini kemiriyor açıklamaları yapıldı. Hadi gelin bu konunun tüm detaylarına birlikte bakalım.

Herkesin büyük bir korku yaşadığı koronavirüs, insan beynini adeta kemiriyor. Hafıza kaybı, baş dönmesi, halsizlik ve halüsinasyon gibi şiddetli beyin problemleri bu virüs ile görülebiliyor. Araştırma sonuçlarını ortaya çıkaran yer bu defa ABD oldu. Klinikler tarafından devam ettirilen araştırmalar ile birlikte ortaya son derece ilginç sonuçlar çıktı.

Bugüne kadar koronavirüs ile ilgili çok farklı etki yarattığı konusunda çalışmalar yapılmıştı. Akciğerler ve vücudun bazı organlarına zarar verdiği zaten biliniyordu. Bu defa aslında beyin kanamalarına bile neden olduğu ortaya çıktı.

Oksijen sadece akciğerler için değil aynı zamanda vücudun tüm organları tarafından büyük oranda hayati önem taşıyor. Koronavirüs ile birlikte aslında oksijenin büyük oranda organlara ulaştırılmama ihtimalinin olduğu görüldü.

Akciğerler büyük zarar görünce bu defa vücudun organlarına oksijen gönderemiyor. Her ne kadar diğer organlarda da oksijen eksikliği nedeniyle problem yaşansa bile beyin bu durumdan daha fazla etkileniyor. Beyinde oluşan oksijen eksikliği küçük kanamalara neden oluyor.

Koronavirüs adeta beyin damarlarını ve duvarlarını kemiriyor. Bunu oksijen eksikliği nedeniyle rahatlıkla gerçekleştirebiliyor. Her geçen gün koronavirüs ile ilgili daha korkunç detaylar ortaya çıkıyor. Bilim insanları vücudun özellikle oksijen eksikliği nedeniyle ciddi tehlikelerle karşı karşıya kaldığını belirtiyor.

Aşılar koronavirüse karşı işe yaramayabilir: DSÖ panik yaratan açıklamalar yaptı

Koronavirüs hakkında araştırmalar devam ettikçe ve yeni sonuçlar geldikçe sizlere aktarmaya devam ediyoruz, bizi takipte kalın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

X'te (Twitter), Engellenen Kullanıcıların Yanıt Verebilmesine İmkan Tanıyan Yeni Güncelleme
Çocukları internette güvende tutmanın yolları nelerdir?
Oyun tasarımında persona: Meğer bu yüzden oyun bağımlısı oluyormuşuz!
Huawei, yeni akıllı güneş gözlüğünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor! Tam 11 saat pil ömrü var
Youtube'u açanlar artık o butonla karşılaşacak: Sadece Premium kullanıcılar faydalanabilecek!