Koronavirüs kısıtlamaları yüzünden valiyi kaçırmayı planladı

ABD'de Michigan eyaletinde Ty Garbin isimli bir Amerikalı, eyalette uygulanan koronavirüs kısıtlamaları yüzünden Vali Gretchen Whitmer'i kaçırmayı planlamaktan 6 yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı.

ABD'de Ty Garbin isimli bir şahıs, Michigan eyaletinin koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle Michigan Valisi Gretchen Whitmer'i kaçırmayı planlamaktan altı yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın hükümet karşıtı bir paramiliter grubun üyesi olduğu da belirtildi.

New York Times'ın haberine göre, Michigan'daki hükümet karşıtı bir paramiliter grubun üyesi olan sanıklar, geçen yıl Whitmer'ı tatil evinden kaçırmayı planladılar.

2 bin 500 dolar para cezasına çarptırılan Garbin, komployu ayrıntılı olarak anlatan bir savunma imzaladı. Birkaç kişiden eğitim aldığını ve valinin tatil evine benzeyecek bir "poligon" inşa ettiğini söyledi.

Gruptan altısı federal mahkemede suçlanırken, aralarından suçu sadece 25 yaşındaki Garbin kabul etti. Yedi kişi daha komployla ilgili olarak devlet mahkemesinde terörizm ve çete bağlantılı suçlarla suçlanıyor.

Garbin'in avukatına göre, müvekkili bir havacılık teknisyeni olarak işinde gelir kaybettikten sonra koronavirüs kısıtlamaları yüzünden hüsrana uğradı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Savunma Bakanlarından Ortak Tepki: Rusya-Kuzey Kore Askeri İş Birliğine Endişe
Yezd'deki Tarihi Su Kanalları: Çöl Ortasında Bir Su Krizine Tarihi Çözüm
Amsterdam'da 2. Dünya Savaşı Anması: Güvenlik Tedbirleri Yükseldi
Sia, Evlilik Yıl Dönümüne Kısa Süre Kala Adını Değiştiriyor
Endonezya'da Toprak Kayması: Luwu'da 14 Kişi Yaşamını Yitirdi