Koronavirüste son durum… Komşudan ilk ölüm haberi geldi, İtalya’da ölü sayısı arttı, Çin ‘aşıyı bulduk’ dedi

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 900'e yükseldi.  Virüsün bulaştığı kişi sayısı 135 bine yaklaştı. ABD'de...

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 900'e yükseldi.  Virüsün bulaştığı kişi sayısı 135 bine yaklaştı. ABD'de ölü sayısı 39'a yükselirken, İtalya'da 827 kişi hayatını kaybetti.  Yunanistan ve Azerbeycan'dan ilk ölüm haberleri geldi. Bulgaristan ve Çekya'da OHAL ilan edildi.

Son verilere göre dünya genelindeki 111 ülkede 132 bin 300 kişi salgına yakalanmış durumda, şimdiye kadar 4 bin 954 kişinin de virüs sebebiyle hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Kovid-19 görülen ülkelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesi, dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısını 134 bin 918 olarak güncelledi. Siteye göre Kovid-19 nedeniyle toplam 4 bin 990 kişi öldü, 70 bin 395 kişi ise iyileşti.

ÇİN'DEN UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Sözcüsü Yang Yun, virüse karşı geliştirilen aşının şu an hayvanlar üzerinde test edildiğini belirterek “Nisan ayında klinik testlere geçilebilir insanlar üzerinde. En umutlu takvim şu an için Nisan” dedi.

ÇİN: HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 3 BİN 179'A YÜKSELDİ

Virüsün ilk ortaya çıktığı Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 179’a yükseldi.

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, can kaybı 3 bin 179’a, vaka sayısı ise 4 bin 20’sinin durumu ağır olmak üzere 80 bin 813’e yükseldi.

GANA'DA İKİ YENİ VAKA: TÜRKİYE'DEN GELEN BİR KİŞİDE RASTLANDI

Batı Afrika ülkesi Gana'da, ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi.

Gana Sağlık Bakanı Kwaku Agyeman-Manu, basına yaptığı açıklamada, Türkiye ve Norveç'ten başkent Akra'ya gelen 2 kişide virüse rastlandığını belirtti.

KENYA'DA İLK VAKA

Doğu Afrika ülkesi Kenya'da ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi.

KKTC'DE VAKA SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, ülkede 3 kişide daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildiğini ve toplam vaka sayısının 5'e yükseldiğini bildirdi.

İRAN: ÖLÜ SAYISI 514'E YÜKSELDİ, NEVRUZ İÇİN ÇAĞRI YAPILDI

İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 85 kişi artarak 514'e yükseldi. İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Abbas Salihi, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle "milli bir felakete" yol açmamak için halka Nevruz Bayramı'nı evlerinde geçirmeleri çağrısında bulundu.

Ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde eğitime ara verilirken, sportif ve sanatsal faaliyetler de 20 Mart'a kadar iptal edilmişti.

İNGİLTERE: VAKA SAYISI 590, ÖLÜ SAYISI 10

İngiltere Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkede salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 10'a, tespit edilen vaka sayısının bir günde 134 kişi artarak 590'a yükseldiği duyuruldu.

AZERBAYCAN'DA İLK ÖLÜM

Azerbaycan'da koronavirüs teşhisi konulan bir kadın hayatını kaybetti. Azerbaycan medyası, İran'da koronavirüs teşhisi konulan ve karantina altına alınarak tedavisine başlanan; daha sonra Azerbaycan'a dönen 51 yaşındaki kadının hayatını kaybettiğini duyurdu. Öte yandan Azerbaycan, iki hafta süreyle İran sınırını kapatma kararı aldı.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Anders Tegnell İsveç’te kaç koronavirüs hastasının olduğunu artık saymayacaklarını duyurdu.

FİNLANDİYA: VAKA SAYISI 109

Finlandiya Ulusal Halk Sağlık Enstitüsü, ülke genelinde koronavirüs vaka sayısının 109'a yükseldiğini açıkladı.

ABD’de teyid edilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının 1504’e, ölü sayısının da 39’a ulaştığı belirtildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre Kovid-19, 50 eyaletten 46’sına yayıldı. Ülkede eğlence ve spor dünyası da dahil geniş katılımlı birçok program ve etkinlik iptal edildi veya ertelendi.

ABD Basketbol Ligi NBA'in dün maçları askıya aldığını açıklamasının ardından bugün de Baseball Ligi yetkilileri mart ayındaki antrenman ve maçları ertelediğini duyurdu.

New York eyaletinden sonra New York şehrinde de acil durum ilan edildi. New York şehrinde yolların ve metro sisteminin kapatılacağı şeklinde çıkan söylentilere karşı New York Polis Departmanı (NYPD) Twitter hesabından iddiaları yalanlamak zorunda kaldı.

Öte yandan, New York şehrinin kültür ve sanat sembollerinden Metropolitan Sanat Müzesi, Carnegie Hall, Metropolitan Opera ve ünlü Broadway şovları bir süreliğine faaliyetlerini durdurdu.

Aynı şekilde şehrin önemli spor merkezleri olan Madison Square Garden ve Barclay Center’ın da salgına karşı önlem için bir süre kapılarını açmayacağı belirtildi.

Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton, kendisinde yapılan koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını duyurdu.

İSPANYA KRALI FELIPE VE KRALİÇE LETIZIA'YA KORONAVİRÜS TESTİ

İspanya'da Kral Felipe ve Kraliçe Letizia'nın önlem amacıyla koronavirüs testi olacakları açıklandı. İkili geçtiğimiz günlerde terör kurbanları için düzenlenen anma törenine katılmış, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve eşi Brigitte Macron ile bir araya gelmişti.

BELÇİKA

Belçika Başbakanı Sophie Wilmes, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ülke genelinde okulların cuma gecesi itibarıyla 3 Nisan'a kadar tatil edileceğini duyurdu.

VENEZUELA

Avrupa ülkelerinin yanı sıra 8 kişinin Kovid-19'a yakalandığı Kolombiya'dan Venezuela'ya yönelik uçuşların 15 Mart'tan 15 Nisan'a kadar durdurulduğunu açıklayan Maduro, İran, Güney Kore ve Japonya'dan ülkelerine geri dönen Venezuelalılara ise kısıtlama uygulanacağını belirtti.

Bulgaristan'da koronavirüs nedeniyle ülkede olağanüstü hal ilan edildi.

Batı Afrika ülkesi Gana'da, ilk yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi.

Gana Sağlık Bakanı Kwaku Agyeman-Manu, basına yaptığı açıklamada, Türkiye ve Norveç'ten başkent Akra'ya gelen 2 kişide virüse rastlandığını belirtti.

JAPONYA

Japon Sağlık yetkililerinden alınan verilere göre; ülke genelinde şimdiye dek tespit edilmiş toplam vaka sayısı bin 355'e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 24'e çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Bunu sürmeden çıkmayın: Cilt kanserinden lekelere koruma sağlıyor!
Çocuklarda grip ve alerjiyi birbirine karıştırmayın
Organ Nakli Kişilik Değişikliklerine Yol Açabilir
Sağlıklı ve Lezzetli Bir Birliktelik: Kemik Sulu Yeşil Mercimek Çorbası!
Siz De Sürekli "Her Yerim Ağrıyor, Kolum Kalkmıyor" Diyenlerden Misiniz? Çareniz Bu Haberde!