Koruma Kurulu, İletişim Başkanlığını 4 ay beklemişti! İBB’ye Kavuşma Durağı için 15 gün süre tanıdı

Cumhurbaşkanlığının Taksim Meydanı’na kurduğu platform ile ilgili dört ay boyunca karar almayan Koruma Kurulu, İBB’nin Kavuşma Durağı için derhal

Cumhurbaşkanlığının Taksim Meydanı’na kurduğu platform ile ilgili dört ay boyunca karar almayan Koruma Kurulu, İBB’nin Kavuşma Durağı için derhal kaldırma kararı alıp sadece 15 gün süre tanıdı. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, yapılan ayrımcılığı sorguladı. Kılınç, Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a üç kritik soru sordu.

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim Meydanı'na 'Kavuşma Durağı' adıyla kurduğu sergi platformu ile ilgili kaldırma kararı vermişti. Koruma Kurulu, platformun kaldırılması için İBB’ye sadece 15 gün süre vermişti. Karar doğrultusunda platformun sökümüne başlandı.

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun “Kavuşma Durağı” ile ilgili kararını TBMM gündemine taşıdı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Kılınç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Taksim Meydanı’nda 24 Ekim 2019 ‘da açtığı “Dijital Gösterim Merkezi için kaldırılma kararı alınması için neden 7 Şubat 2020 tarihine kadar beklendiğini sorguladı.

İstanbul Kültür Varlıklarını Koruma Kurullarının, meydanlardaki geçici çadır ve platformların kaldırılmasıyla ilgili son bir yılda kaç karar aldığını soran Kılınç, “yerine getirilmeyen kararlar ile ilgili ne gibi işlemler yapılmıştır? “ diye sordu.

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Kavuşma Durağı’nın kaldırılması için İBB’ye 15 gün süre tanıdığına dikkat çeken Yüksel Mansur Kılınç, Koruma Kurulu’nun aldığı benzer kararlarda 15 gün gibi kısa bir süre tanıyıp tanımadığını sordu.

CHP Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç’ın Kültür Bakanı Ersoy’a sorduğu sorular şöyle:

  1. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Taksim Meydanı’nda 24.10.2019 ‘da açtığı “Dijital Gösterim Merkezi için İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan izin almış mıdır? İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, “Dijital Gösterim Merkezi’nin kaldırılmasına yönelik kararı almak için neden 7 Şubat 2020 tarihine kadar beklemiştir?
  2. Son 1 yılda İstanbul 1,2,3,4,5 ve 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulları, kent meydanlarındaki geçici çadır ve platformların kaldırılmasıyla ilgili kaç karar almıştır? Bu kararlar hangi Belediye Başkanlıklarına tebliğ edilmiştir? Yerine getirilmeyen kararlar ile ilgili ne gibi işlemler yapılmıştır?
  3. İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, sözkonusu kararda, yaptığı bütün uygulamaları 15 gün içerisinde kaldırmadığı takdirde İBB hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıklamıştır. İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu son 1 yılda hangi benzer kararlarda 15 gün süre tanımış ve yerine getirilmediği için suç duyurusunda bulunmuştur?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.