KOS: Istranca''da ormanlar katlediliyor

Kuzey Ormanları Savunması, ''Türk Akımı'' adı verilen Rus doğal gaz hattının inşası için kadim Istranca Ormanlarının ortasında katliam yapıldığını söyleyerek 2 Haziran Cuma, saat 12.30''da Beyoğlu''nda Galatasaray Lisesi önüne çağrı yaptı.

Kuzey Ormanları Savunması (KOS), yaptığı açıklamada Istranca Ormanlarının 'Türk Akımı' olarak anılan Rus doğal  hattının inşasında katledildiğini söyledi.

Yapılan açıklama şöyle:

Adı 'Türk Akımı' olan ama Rusya’nın yıllık 750 milyon dolar kâr edeceği “Türk Akımı” doğal gaz boru hattı projesi için Trakya’nın Kuzey Ormanları, kadim ve benzersiz Istrancalar katlediliyor!

Geçtiğimiz ay içinde, katil proje 3. köprünün bağlantı yollarını aratmayacak sekilde, 700 dönümlük orman alanı acımasızca katledildi. Katliamı kamuoyuna duyurmak icin yapılan haberlerse utanmazca sansürlendi. Eğer bu mega katil projeyi durduramazsak Istrancalar boydan boya 30 km boyunca ortadan yarılarak sayısız canlıyı barındıran milyonlarca ağaç daha katledilecek. Kuzey Ormanları ekosistemi ve bölgedeki yaban hayatı dikenli tellerle ikiye ayrılarak parçalanacak.

Türkiye'nin benzersiz ve yerine konması imkansız doğal değerlerinin, binlerce yılda zor oluşan ekosistemlerin yok edilip, enerji ve inşaat devlerine peşkeş çekilmesine yeter! Geleceğimizin yok edilmesine, nefesimizin kesilmesine, halkın cebinden şirketleri zengin edilmesine Hayır diyoruz!

Istrancalar'i yok edecek, sayısız endemik hayvan ve bitki türünün sonunu getirecek, Kuzey Ormanlari köylülerini yaşamdan koparacak bu katil projeye, politik çıkarlar uğruna girişilen bu doğa düsmanlığına hayır demek üzere buluşuyoruz!

Tüm yaşam savunucularını 22 Haziran Cuma, saat 12.30'da Beyoğlu'nda Galatasaray Lisesi önünde yapılacak basın açıklamasına bekliyoruz!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sosyal Güvenlik Kurumu, 81 Yeni İlacı Geri Ödeme Listesine Ekledi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gambiya'da İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi Öncesi Görüşmeler Yaptı
Sivas'tan İstanbul'a İlk Aktarmasız YHT Seferi Başladı: Yolculuk Heyecanı Artıyor!
Hırsızlar, Denizli'de Almanya'dan Gelen Çiftin İçki Koleksiyonunu Tüketti!
35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı davasında kırmızı bülten talepleri reddedildi