Onlarca senedir dünyanın her köşesinde devamlı popülerlik kazanan denimden yapılmış tüm ürünleri ifade ediyorlar. Kot pantolonlar, gömlekler, elbiseler, ceketler, şapkalar ve hatta ayakkabılar her insanın gardırobunda bulunabilir. Ancak yıkamaları özel bir sıcaklık rejiminde ve amaca uygun müstahzarlar kullanılarak ve ayrıca belirli inceliklere uyularak yapılmalıdır.
KOT YIKAMA KURALLARI 
Yeni denim giysiler, cildi ve iç çamaşırını lekeleyebilecek fazla boyayı gidermek için yıkanmalıdır. Ancak, bu tarz şeyleri elde veya çamaşır makinesinde duyarlı programda yıkamanın gerekli olduğunu unutmamak önemlidir.
Üreticinin tavsiyelerine her zaman dikkat etmelisiniz. Etiketi incelemek için zaman ayırın ve ilgili ürünün bakım talimatlarını izleyin. Yumuşatıcıyı çamaşır makinesine koymanın en iyi zamanı - işte o zaman!
Denim kıyafetleriniz pahalıysa, nakışlarla, kristallerle veya diğer dekoratif unsurlarla süslenmişse çoğu zaman elde yıkamanız önerilir.
Bu seçenek size göre değilse bu ipuçlarını izleyin:
Denim çamaşırları yıkamaya başlamadan önce tüm fermuarları, düğmeleri iliklemeyi ve pantolonu ters çevirmeyi unutmayın.
Sadece ürüne değil çamaşır makinesine de zarar verebilecek küçük nesneler için ilk olarak ceplerinizi kontrol etmeyi unutmayın.
Denim giysileri çok sık yıkamamalısınız, aksi takdirde aşınmaya karşı daha dayanıklı hale gelirler. Gardırobun böyle bir elemanı nadiren giyilirse, onuncu aşınmadan sonra yıkamak yeterlidir, ama elbet her şey kirlenme derecesine bağlıdır.
Kot kıyafetlerinizde lekeler oluşuyorsa sabunlu su ve süngerle çıkarmanız daha doğru olur. Her gün giyiyorsanız haftada bir yıkayabilirsiniz.
Yıkamadan önce denim kıyafetlerin ters çevrilmesi gerekir.
Hassas bir yıkama programı seçin. Çamaşır makinesinin denim kumaşlar için özel bir modu var ise onu seçmelisiniz.
Su sıcaklığı yüksek olmamalı, 30, en fazla 40 derece yeterli.
Ayrıca yıkama için toz yerine jel seçmek daha iyidir.
Kumaş deformasyonunu önlemek için sıkma döngüsünü minimum seviyede kullanın. Mümkünse denim için özel olarak tasarlanmış deterjanlar kullanın. Değilse yumuşak tozlar ve jeller seçin.
Ağartma etkisi olan ürünlerden kaçının: bunlar kumaşın rengini soldurur.
Kot pantolonu radyatörlerin yakınında kurutmayın, aksi takdirde küçülür. Ayrıca ürünü doğrudan güneş ışığına maruz bırakmanıza da gerek yoktur.