Kötü haber! Telekomünikasyon devi yüzlerce çalışanını işten çıkardı

İsveçli telekomünikasyon ekipmanı üreticisi Ericsson, küresel maliyetleri düşürme planının bir parçası olarak 2023 yılı sonuna kadar 1200 çalışanını işten çıkarma kararı aldığını duyurdu.

Ericsson, küresel maliyetleri düşürme planının bir parçası olarak personel sayısını azaltma kararı aldığını duyurdu. İsveçli telekomünikasyon ekipmanı üreticisi, siparişlerin azalması nedeniyle İsveç'te 1200 kişinin işten çıkarılacağını duyurdu. Şirket, eleştiri olan yatırımlarını sürdürmeye devam ederken, operasyonel verimliliği artırmak amacıyla bu adımı atmaya karar verdiğini açıkladı.

SENDIKALARLA GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Faaliyetlerde verimliliği artırmaya yönelik girişimlerin 2024 süresince devam edeceği vurgulanan duyuruda, "Süregelen küresel girişimlerin bir parçası olarak Ericsson, İsveç'te ortalama 1200 kişiyi işten çıkaracak. Şirket, sendikalarla görüşmelere başlamıştır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, 2024’te zor bir mobil ağ pazarı ve müşterilerin davranışlarında ölçülü davranması sebebiyle sipariş hacimlerinde daha fazla düşüş beklendiği de açıklandı.

Şirket, 2023 başlangıcında da maliyetleri düşürme planının bir parçası olarak dünya çapında 8 bin 500 kişiyi işten çıkaracağını duyurmuş ve bu kapsamda İsveç'te 1400 çalışanın işine son verilmişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

9 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
9 Mayıs 2024 Güncel Altın Fiyatları
9 Mayıs 2024 Dolar - Euro Fiyatları
Bill Gates'in destek verdiği teknoloji şirketi iflas bayrağını çekti!
Türkiye'nin Sağlık Sektöründe Faaliyet Gösteren Dev Şirketi İflas Etti!