Köylüler, iş makinelerinin önünde cenaze namazı kıldı

Manisa’nın Salihli İlçesi’ne bağlı Caferbey Köyü’ne yapılmak istenen çöp tesisine karşı köylüler nöbet başlattı. Jandarma ile karşı karşıya kalan köylüler, direnişlerini sürdürebilmek amacıyla bir köylünün cenaze namazını köy merasında kaldırdı.

Caferbey Köyü’ne yapılmak istenen çöp tesisine karşı nöbet başlatan köylüler ile jandarmalar karşı karşıya geldi. Sabahın erken saatlerinde karşılarında jandarmayı gören köylüler, bir köylünün namazını köy merasında gerçekleştirerek tesisin kurulmasını engellemeye çalıştı.

Caferbey köylülerinin sorunlarını dinlemek için köye giden CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevergin, köyden Manisa Valisi ile görüşmek için ayrıldı. Köyde cenazenin olduğunu söyleyen Salihli Çevre Derneği Üyesi Hakkı Uysal, “Köylüler tedbiri elden bırakmamak için cenaze namazını köyün merasına getirdi. Cenaze namazının ardından defin işlemi yapılacak” dedi. Manisa Belediye Başkanı’nın “kesinlikle alana çöp dökülmeyecek” sözü üzerine de konuşan Uysal, belediye başkanının 2018 yılında köylülere verdiği sözü hatırlatarak ”Köye çöp tesisi yapılmayacak.” dedi. Önceki hafta yapılan meclis toplantısında tesisin kurulacağının beyan edildiğini sözlerine ekleyen Uysal, TOMA’ların su takviyesi yaptığını aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

İstanbul'da o tarihte ekmeğin fiyatı 15 TL'ye yükselecek! Giderler her ay artıyor
Ankara'da Yaşayan Emeklilere Müjde: ABB Hesaplara Para ve Et Yardımı Yaptı!
AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 7 milyon liralık yurt dışı gezisi
‘Belediye yerine çöken TÜGVA’yı çıkardık’
İzmir Su Kaynaklarında Endişe Verici Düşüş! İZSU'dan Uyarı: Su Tasarrufu Şimdi Daha Önemli!