Kozluk'ta 8 yaşındaki Ş. S.'nin ipte asılı bulunması: Cinsel istismar iddiaları!

Batman’ın Kozluk ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Ş. S., 7 Ocak tarihinde evinin önündeki ipte asılı bulunmuştu. Adli tıp raporundaki bulgulara rağmen ‘somut kanıt yoktur’ denilerek dosyası kapatılmıştı. Gazeteci Canan Kaya'nın haberine göre kapatılan dosyada "cinsel istismar" saptandı.

Batman’ın Kozluk ilçesinde, 8 yaşındaki Ş. S.’nin 7 Ocak tarihinde evinin önündeki ipte asılı halde bulunmasının ardından gelişen olaylar dikkatleri çekti. Adli tıp raporundaki bulgulara rağmen, "somut kanıt yoktur" denilerek dosyanın kapatıldığı iddia edildi. Gazeteci Canan Kaya'nın haberine göre, kapatılan dosyada "cinsel istismar" saptandı. Ş. S., ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı ve olay medyaya yansıdıktan sonra sosyal medyada çocuğun cinsel istismara uğradığı ve gözaltılar olduğu öne sürüldü.

SAVCILIK, GÖZALTI İDDİALARINI YALANLADI

Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltı iddialarını yalanlayarak, soruşturmanın titizlikle devam ettiğini açıkladı. Olayın detayları, yerel gazeteler aracılığıyla kamuoyuna ulaştı. Batman’ın yerel gazetesi Sonsöz, olayı ilk duyuran medya organı oldu. Ancak gazeteden yapılan aktarıma göre, Ş. S.’nin ailesi, haberin yayından kaldırılması için gazeteye baskı yaptı. Haberi yayımlayan gazeteci, haberi kaldırmayacağını söyleyince, ailesi tarafından tehdit edildi. Sadece 1.5 gün sonra, habere erişim engeli getirildi.

AİLENİN AÇIKLAMALARI TARTIŞMALI

Ailenin, çocuğun ipte asılı olmadığını, oyun oynarken asma dalına dolandığını ve boynunu kestiğini iddia ettiği belirtiliyor. Ancak Ş. S.’nin hastaneye kaldırıldığı gün tutulan hasta kayıt formunda, çocuğun kalbinin durmuş bir şekilde geldiği, kalp masajı yapıldığı ve boynunda 1 santim eninde ası izi olduğu kaydedildi.

ADLİ TIP RAPORUNDA CİNSEL İSTİSMAR TESPİT EDİLDİ

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’ndan alınan ilk rapor, cinsel istismar şüphesinin tıbben kanıtlandığını ortaya koydu. Rapora göre, olay yerinden alınan ve biri çocuk olmak üzere 3 erkek şahsın giysilerinde ve Ş. S.’nin genital bölgesinde sperm izine rastlandı.

SORUŞTURMANIN YENİDEN AÇILMASI GEREKİYOR

Gazeteci Canan Kaya, ailenin AKP ile sıkı ilişkileri olduğunu ve bu durumun olayın araştırılmasını etkileyip etkilemeyeceğini sorguladı. Şu an 8,5 yaşında olan ve yürüyüp konuşamayan Ş. S.'nin soruşturmasının yeniden açılması gerektiği vurgulanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.