KPSS'de kaç puanla memur olunabilir?: KPSS önlisans puanıyla hangi kurumlar alım yapabiliyor?

KPSS'de kaç puanla memur olunur? KPSS önlisans puanıyla hangi kurumlar alım yapıyor? İşte konu hakkındaki tüm merak edilenler haberimizin devamında sizlerle...

KPSS'ye her yıl milyonlarca aday katılırken, KPSS puanı ile memuriyete atananların sayısı oldukça düşük olabiliyor. KPSS'de elde ettikleri puanlarla atanabilecekleri yerler tercih kılavuzu ile belli olacak.

KPSS'DE KAÇ PUANLA MEMUR OLUNUR?

KPSS önlisans sınavına giren adayların puanı KPSS 93 olarak hesaplanıyor.

KPSS önlisans puanıyla polis olmak isteyen adayların sınavda en az 65 puan almaları gerekiyor. KPSS önlisans puanıyla astsubaylık için başvuru yapacakların en düşük 60 puan almaları gerekebiliyor.

KPSS P93 PUANIYLA HANGİ KURUMLAR ALIM YAPIYOR?

KPSS P93 puan türü ile polis, astsubay yanı sıra zabıta, kamu kurumlarına şoför, üniversitelere ve kamu kurumlarına normal memur, İşletmen & kontrolör, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, anbar memuru, hizmetli, kaloriferci alımı yapılabiliyor.

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI AÇIKLANDI

KPSS önlisans neticeleri 20 Eylül 2024 Cuma günü ÖSYM tarafınca açıklandı. Adaylar, KPSS ön lisans sonuçlarına ÖSYM’nin resmi web sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile erişim sağlayabilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.