Kral Charles'ın Parlamento Açılışında Protesto

Kral Charles, parlamento açılışında protesto edildi. Republic grubu, monarşi karşıtı sloganlarla Kral'ı yuhaladı. Diğer vatandaşlar ise Kral'ı alkışladı. Gazze destekçisi grup üyeleri gözaltına alındı.

Kral Charles'ın parlamento açılışı sırasında karşılaştığı protestolar ve halkın tepkisi, İngiltere'de monarşinin ve hükümet politikalarının tartışıldığı bir atmosferi yansıttı.

Kral Charles, parlamentonun resmi açılış töreni ve Lordlar Kamarası oturumu için Kraliçe Camilla ve atlı muhafız birlikleri eşliğinde, halkı selamlayarak parlamento binasına gitti. Ancak Parlamento binasının karşısında toplanan Republic grubu üyeleri protesto gösterisi düzenledi. Grup, "Benim kralım değil", "Tacınla birlikte yıkıl" ve "Monarşiyi kaldır" yazılı pankartlar açarak Kral'ı yuhaladı.

Bu sırada, Kralı alkışlayan diğer vatandaşlar da grup üyelerine tepki gösterdi. Kral, Lordlar Kamarası'nda yaptığı açılış konuşmasının ardından saraya dönüş yolunda da protestolarla karşılaştı. Ayrıca, Gazze'deki durumu protesto etmek isteyen "Youth Demand" adlı Filistin destekçisi grup üyeleri, gözaltına alındı.

Republic hareketi lideri Graham Smith, "Bugün, monarşiyi ve onun parlamentodaki rolünü protesto etmek için buradayız. Ülkedeki monarşiye karşı bir muhalefet olduğunu göstermek istiyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.