Kredi kartı borçları alarm veriyor! Bankaların alacakları yüzde 100'ü aştı

Türkiye Bankalar Birliği'nin verilerine göre, kredi ve kredi kartı borçları nedeniyle yasal takibe alınan kişi sayısında ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre bir artış yaşandı.

Türkiye Bankalar Birliği'nin verilerine göre, kredi ve kredi kartı borçları nedeniyle yasal takibe alınan kişi sayısında ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre bir artış yaşandı. 

2024 yılının ilk altı ayında, 899 bin kişi bireysel kredi kartı borcu nedeniyle yasal takibe alındı. Aynı dönemde, kredi borçları sebebiyle yasal takibe girenlerin sayısı ise 737 bin olarak kaydedildi. 

BANKALARIN ALACAĞINDA YÜZDE 126’LIK ARTIŞ

Bu veriler ışığında, yılın ilk altı ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre kredi kartı ve kredi borçları yüzünden yasal takibe girenlerin sayısı yüzde 39 artarak toplam 1 milyon 213 bine ulaştı. 

Risk Merkezi'nin Ağustos 2024 verileri, borçluluk oranlarındaki önemli artışı gözler önüne seriyor. Bireysel kredi kartları dahil olmak üzere bireysel kredilerde tasfiye edilecek alacaklar, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 126 artışla 96 milyar liraya yükseldi.

KREDİ KARTI BORCUNA YAPILANDIRMA

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçlarını ödeyemeyenler için 60 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı sundu. Bu düzenleme kapsamında, bireysel kredi kartı dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyen kişiler, mevcut kredi kartı borçlarını 60 aya kadar taksitlendirebilecek. Aylık taksit tutarı, o ay için gereken asgari ödeme tutarına eklenecek. Ayrıca, yapılandırılan borcun en az yarısı ödenene kadar, ilgili bankada bulunan kredi kartı limitleri artırılmayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.