Kredi Kartı Borçları Tehlikeli Boyutta: Türkiye 1 trilyon 247 milyar lira borçlu!

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, ülkedeki kredi kartı borçlarının endişe verici seviyelere ulaştığını belirterek, hükümeti acil adımlar atmaya çağırdı. Kredi kartı borçlarının 2 Şubat itibarıyla 1 trilyon 247 milyar liraya çıkması, dar gelirli vatandaşları daha da zor durumda bırakıyor.

Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, ülkedeki kredi kartı borçlarının endişe verici boyutlara ulaştığını belirterek, hükümeti bu konuda adım atmaya çağırdı. Genç, Merkez Bankası'nın sıkı para politikasına rağmen vatandaşların kredi kartı borçlarının arttığını vurgulayarak, bu durumun en çok dar gelirli kesimi daha da zor durumda bıraktığını dile getirdi. Milletvekili Aşkın Genç, "Yurttaşlarımızın kredi kartı borçları 2 Şubat itibarıyla 1 trilyon 247 milyar liraya ulaştı" dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verilerine dayanarak yapılan açıklamada, ülkedeki kredi kartı borçlarının 2 Şubat itibarıyla 1 trilyon 247 milyar liraya ulaştığı açıklandı. Genç, çalışan nüfusun büyük bir kısmının asgari ücretle geçinmeye çalıştığı bir ortamda, kredi kartı borçlarının artmasıyla birlikte dar gelirli vatandaşların ay sonunu borçla getirmek zorunda kaldığını altını çizdi.

Aşkın Genç, kredi kartı borçlarının hızla artmasına göz yummanın kabul edilemez olduğunu ifade ederek, yetkililere enflasyonla mücadele stratejilerini gözden geçirme çağrısı yaptı. Genç, faiz artırım politikalarının yerine kalıcı yatırımların öncelikli hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, vatandaşların ekonomik olarak daha sağlıklı bir zeminde hareket etmelerini sağlayacak adımların atılması gerektiğini belirtti.

Kredi kartı borçlarının hızla artmasıyla birlikte ekonomik olarak zor durumda olan dar gelirli kesimin desteklenmesi ve korunması gerektiği mesajını veren Aşkın Genç, hükümetin bu konuya acilen müdahale etmesi gerektiğini altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Altın piyasalarında Reisi dalgalanması: Ekonomistler yeni hareketlilik konusunda uyarı verdi
Altın sahiplerine uyarı! Yarın başlayacak
Buna yatırım yapan köşeyi döndü! Ne altın ne de dolar
Dolar sahiplerinin kaderini belirleyecek: Merkez Bankası'nın kararı belli oldu
THY'nin 2033 Vizyonu: 813 Uçakla 171 Milyon Yolcu Hedefi!