Kredi Kartı Güvenliği İhlali: Bu Uygulamaları Telefonunuzdan Derhal Kaldırın!

Android telefonlarda bulunan ve kredi kartı bilgilerini çalan bazı uygulamaların tehlikeli olduğu belirtildi. Güvenlik uzmanları tarafından yapılan açıklamalara göre, bu uygulamalar kullanıcıların kredi kartı bilgilerini ele geçirerek dolandırıcılık amaçlı kullanıyor.

DIKKAT! KREDI KARTI BILGILERINIZI ÇALABILECEK TEHLIKELI UYGULAMALAR TESPIT EDILDI

Güvenlik uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonucunda, bazı uygulamaların kullanıcıların finansal bilgilerine erişerek kredi kartlarından izinsiz para çekebileceği uyarısı yapıldı.

Telefonunuzdan Silmeniz Tavsiye Edilen 9 Uygulama:

1. High Speed Camera
2. Smart Task Manager
3. Flashlight+
4. Dictionary Quick Note
5. Currency Converter
6. Joycode
7. EzDica
8. Instagram Profile Downloader
9. Ez Notes A Calculator

Bu uygulamaların kullanıcıların cihazlarına zarar verebileceği ve kredi kartı bilgilerini kötü niyetli amaçlarla kullanabileceği belirtildi. Güvenlik önlemleri kapsamında bu uygulamaların derhal silinmesi ve güvenilir kaynaklardan uygulama indirilmesi öneriliyor.

Kullanıcıların telefonlarına indirdikleri uygulamaların izinlerini ve erişim haklarını düzenli olarak kontrol etmeleri, şüpheli aktiviteleri derhal bildirmeleri önemle tavsiye ediliyor. Güvenlik konusunda daha fazla bilgi ve önlem almak için güvenilir kaynaklardan destek alınması gerektiği vurgulanıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.