Kredi kartı ile benzin alanlar dikkat: Komisyon farkı tüketiciye yansıtılabilir!

Akaryakıt istasyonları, bankaların yüksek kart komisyonlarına karşı isyan ediyor! Nakit ödemelerde indirim ve kartlı ödemelerde komisyonun tüketiciye yansıtılması için BDDK'ya teklifte bulundular. Detaylar haberimizde!

Akaryakıt istasyonları, bankaların yüksek kart komisyonlarına karşı bir tepki olarak, nakit ödemelerde indirim yapılması ve kartlı ödemelerde komisyonun vatandaşa yansıtılması için Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'na (BDDK) bir teklifte bulundu.

İstasyon işletmecileri, bankaların kredi kartı komisyon oranlarının işletmelerini olumsuz etkilediğini belirterek, BDDK'dan düzenlemeler talep etti. Nakit ödemelerde komisyon alınmaması durumunda, istasyonların vatandaşa benzin ücretsiz verebileceğini belirten işletmeciler, kartlı ödemelerde ise komisyonun tüketici tarafından ödenmesini istediklerini dile getirdi.

Bankaların kredi kartı işlemlerinde istasyonlara uyguladığı yüksek komisyonların sektörü zor durumda bıraktığını söyleyen işletmeciler, BDDK'nın ilgili yönetmeliğinde değişiklik yapılmasını ve kredi kartı ödemelerinde "hizmet bedeli fişi" kesilmesini önerdi.

Bu önerinin, bankaların komisyonunu tüketiciye yansıtarak nakit ödemelerde komisyon alınmamasını sağlayacağını ve vergi kaybına neden olmayacağını ifade eden işletmeciler, aynı zamanda kartlı ödemelerde tüketiciye düşen komisyonun olmamasıyla bir kazan-kazan durumu oluşacağını belirtti.

EPGİS Başkanı Aktaş, mevcut durumda bankaların akaryakıt sektöründe ortak olup iş yapmadan komisyon aldıklarını vurgulayarak, BDDK'dan düzenleme yapmasını talep etti. Aktaş, bu düzenlemeyle sektördeki komisyon uygulamalarının tamamen sona ereceğini belirtti. Bankalara ödenen komisyonların işletme giderlerini ve karlılığı olumsuz etkilediğini dile getiren Aktaş, bu durumun artık sürdürülemez hale geldiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.