Kredi kartı kullananların dikkatine!

Milyonlarca kredi kartı sahibi hesaplarından kesilen kart aidatları sebebi ile mağduriyet yaşıyor. Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, bu yıl özel bankaların kredi kartı aidatlarına yüzde 50 ele yüzde 70 arasında değişen oranlarda zam yapıldığını söyledi.

TÜDER BAŞKANI LEVENT KÜÇÜK'ÜN AÇIKLAMALARI Milyonlarca kredi kartı sahibi, hesaplarından kesilen kart aidatları sebebiyle mağduriyet yaşıyor. Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, özel bankaların bu yıl kredi kartı aidatlarına yüzde 50 ile yüzde 70 arasında değişen oranlarda zam yaptığını belirtti. Bu artış, bankalar ile kredi kartı kullanıcıları arasında kriz haline gelen bu sorunun bu yıl daha da yaygınlaşmasına neden oldu.

ŞİKAYETLERİN ÜÇTE BİRİ KART AİDATLARI İLE İLGİLİ Levent Küçük, TÜDER'e yapılan şikayetlerin üçte birinin, 400 - 1500 lira arasında değişen kart aidatlarıyla ilgili olduğunu açıkladı. Türkiye'de toplamda 103 milyon aktif kredi kartı bulunduğunu ve bu kartlardan bu yıl 30 milyar TL'yi aşan aidat alındığını vurgulayan Küçük, bu rakamın çok yüksek olduğunu belirtti.

KART AİDATININ İADESİ İÇİN NE YAPILMALI? Kredi kartı aidatlarına itiraz eden müşteriler genellikle bu ücreti geri alabiliyor. Banka, bu miktarı hesaba geri iade edebiliyor ya da müşterisine aynı miktarda alışveriş bonusu verebiliyor. Ancak, bazı bankalar kart aidatı ücretini geri ödememek için zorluk çıkarabiliyor. Bu durumlarda kart sahibi, mahkemelere başvurma hakkına sahip.

İLÇE TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİNE BAŞVURU Banka kartı aidatını geri almak isteyenler, yaşadıkları yere en yakın İlçe Tüketici Hakem Heyetlerine başvurarak, taraflarından haksız şekilde aidat kesintisi yapıldığını, bankanın bunu iade etmediğini belirterek, bu aidatın bankadan alınarak taraflarına iade edilmesini talep edebilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.