Kredi kartı kullanmayanlar için önemli uyarı: En az 5 bin lira ceza uygulanacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, 459 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde değişiklik yapmaya yönelik hazırladığı taslağın detaylarını açıklamış bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, göreve geldiğinden bu yana sıkı ekonomi politikaları ve aldığı önlemlerle Türkiye'yi ekonomik krizden çıkarmaya çalışıyor.

Bu bağlamda, kamu tasarrufları ve kayıt dışılıkla mücadele gibi yeni programlar hayata geçirildi. Bakanlık tarafından yapılan son düzenlemeyle, nakit para ile yapılan alışverişlere kısıtlamalar getirildi. Bu kurallara uymayanlara ceza uygulanacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı, 459 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde değişiklik yapmaya yönelik hazırladığı taslağın detaylarını açıkladı. Buna göre, hem işletmelere hem de tüketicilere kredi kartı sınırlamaları getirilecek. Tüketicilerin 7 bin lira ve üzerindeki ödemeleri banka veya finansal kuruluşlar aracılığıyla gerçekleştirmeleri zorunlu olacak. Bu uygulamayla birlikte nihai tüketiciler de tevsik zorunluluğuna tabi olacak.

7 bin lira üzerindeki ödemeleri banka veya kredi kartı ile yapmayan tüketicilere, en az 5 bin lira ceza uygulanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.