Kredi Kartı Limitinde Değişiklik: Limit Düşürenlere Uyarı!

AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan ve "Savunma Sanayii Katkı Payı" adı altında, kredi kartı limiti 100 bin lira olan kullanıcılardan bir defaya mahsus 750 TL'lik kesinti yapılmasını öngören düzenleme, kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı.

KREDI KARTI LIMITI DÜŞÜRENLERE KÖTÜ HABER: BANKALAR BAŞVURULARI REDDETTI!

AK Parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan kanun teklifiyle, kredi kartı limiti 100 bin liranın üzerinde olanlardan bir defaya mahsus 750 TL'lik "Savunma Sanayii Katkı Payı" kesintisi yapılması öngörülmüştü. Ancak kamuoyunda büyük tepkilere yol açan bu düzenleme, kısa süre sonra geri çekildi.

Bu değişiklik tartışılırken, birçok kredi kartı kullanıcısı, 750 TL'lik kesintiden etkilenmemek amacıyla kredi kartı limitlerini düşürmeyi tercih etti. Fakat, AKP’nin geri adım atması, bankacılık sektöründe yeni bir krizle sonuçlandı.

BAŞVURULAR REDDEDILIYOR

Kredi kartı limitini düşüren kullanıcılar, 750 TL'lik kesintinin iptal edilmesinin ardından eski limitlerine geri dönmek için yeniden başvuruda bulundu. Ancak bankalar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi kartı limitlerine ilişkin gönderilen son talimatların ardından, pek çok müşterisinin eski limitlerini geri vermeme kararı aldı.

MÜŞTERILERE TEK TEK MESAJ GÖNDERILDI

Eski limitlerine dönmek isteyen müşteriler, yaptıkları başvuruların ardından gelen SMS'lerle büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Bankalar, yapılan başvurulara "Mevcut değerlendirmeler sonucunda limit artırım başvurunuz kabul edilememektedir" mesajı ile geri dönüş yaptı. Bu durum, kullanıcıların finansal planlamalarını olumsuz etkileyerek endişeleri artırdı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.