Kredi Kartı Limitlerine Sert Ayar: Gelir Düzeyi Artık Belirleyici!

AKP’nin hazırladığı yeni yasa tasarısı ile 100 bin TL’nin üzerinde kredi kartı limiti olanlar, her yıl 750 TL Savunma Sanayii Katkı Payı ödeyecek. Aynı zamanda, kredi kartı limitleri kişilerin gelirine göre düzenlenerek, limitler aşağıya çekilecek.

AKP tarafından hazırlanan yeni yasa tasarısına göre, 100 bin TL üzerinde kredi kartı limitine sahip vatandaşlar her yılın Ocak ayında 750 TL Savunma Sanayii Katkı Payı ödemek zorunda kalacak. Bu uygulama, kredi kartı sahipleri arasında tartışmalara yol açarken, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başka bir düzenlemeyi de hayata geçireceği açıklandı.

GELİRLER BANKALAR TARAFINDAN ANLIK OLARAK GÖRÜLEBİLECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Orta Vadeli Program (OVP) sunumunda vurguladığı, kredi kartlarının gelire göre yeniden düzenlenmesi uygulaması bugünden itibaren başlayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi iş birliği ile bankalar, kişilerin gelirlerini anlık olarak görebilecek. Bu sayede, kredi kartı limitleri gelirlere uygun şekilde düzenlenecek.

KREDİ KARTI LİMİTLERİ DÜŞÜRÜLÜYOR

Gelirine kıyasla yüksek kredi kartı limitine sahip vatandaşların limitleri kademeli olarak düşürülecek. Bir kişinin mevcut gelirinin en fazla 4 katına kadar kredi kartı limiti verilebilecek. Örneğin, 17 bin 2 lira gelir elde eden bir çalışanın kredi kartı limiti en fazla 68 bin 8 TL olabilecek.

Bu yeni düzenlemelerle birlikte Savunma Sanayii Katkı Payı gibi ek yükümlülükler nedeniyle birçok kişi kredi kartı limitini isteyerek düşürme yoluna gitmeye başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.