Kredi kartlarında yeni uygulama: Bunu yapmayanın kartı kapanacak

Milyonlarca yurttaş, ay sonunu getiremeyince kredi kartından harcama yapıyor. Taksitli harcamalarla vatandaşlar, yaşamını kredi kartı yardımıyla devam ettirebiliyorken, kredi kartı kullanıcılarına kötü haber geldi.

Gazeteci Barış Yarkadaş, kredi kartı kullanımıyla ilgili dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Yarkadaş, yaptığı paylaşımda, kredi kartıyla üç ay üst üste sadece asgari ödeme yapan kişilerin kartlarının kullanıma kapatılacağını iddia etti.

"3 AY ASGARİ ÖDEME YAPANIN KARTI KAPANACAK"

"Kontrolsüz ve kuralsız bir şekilde dağıtılan kredi kartlarında yeni uygulama..." diyerek sözlerine başlayan Yarkadaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Üç ay boyunca peş peşe sadece asgari ödeme yapan kredi kartı sahiplerinin kartları kullanıma kapatılıyor. Kartın yeniden kullanılabilmesi için borcun tamamının ödenmesi gerekiyor. Bu durum, yoksullar ve düşük gelirli bireyler için yaşamı daha da zorlaştırıyor. AK PARTİ’nin ülkeyi getirdiği durumun özeti bu..." ifadelerini kullandı.

Yarkadaş'ın paylaşımına yapılan yorumlarda ise "Kredi kartıyla hayatını sürdüren veya işlerini döndürmeye çalışan alt sınıf iyice zor duruma düşecek" gibi tepkiler dile getirildi.

KREDİ KARTI ASGARİ ÖDEME NEDİR?

Kredi kartı asgari ödeme tutarı, kredi kartı borcunun son ödeme tarihine kadar ödenmesi gereken en düşük miktarı ifade eder. Bu tutarın altında ödeme yapıldığında, kalan borç kısmına gecikme faizi uygulanır.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.