Kredi Notunda Şok! Moody's, İsrail’in Notunu Düşürdü!

Moody's, İsrail'in kredi notunu "A2"den "Baa1"e düşürdü ve görünümünü negatif olarak belirledi. Jeopolitik risklerin artması, ülkenin ekonomik kredibilitesini tehdit ediyor. Ekonomik toparlanma umudu azalıyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İsrail'in kredi notunu "A2"den "Baa1"e düşürerek, ülkenin kredi notu görünümünü negatif olarak belirledi. Bu revizyonun temel nedeni, jeopolitik risklerin önemli ölçüde artması ve ülkenin kredibilitesi üzerinde olumsuz etkiler doğurması olarak kaydedildi.

Moody's'in açıklamasında, Gazze'de ateşkes olasılığının azaldığı ve iç siyasi risklerin jeopolitik risklerle birlikte yükseldiği vurgulandı. Uzun vadede, askeri çatışmalar nedeniyle İsrail ekonomisinin daha önce beklenenden daha kalıcı bir şekilde zayıflaması öngörülüyor.

KALICI ETKİLER BEKLENİYOR

Açıklamada, önceki çatışmalarda olduğu gibi hızlı ve güçlü bir ekonomik toparlanmanın bu sefer beklenmediği, bunun da kamu maliyesini daha kalıcı bir şekilde etkileyeceği ifade edildi. Moody's, Ekim 2023'te de İsrail'in "A1" notunu olası bir düşüş için incelemeye almıştı ve Şubat ayında notunu "A1"den "A2"ye indirmişti.

Devam eden negatif görünüm, Moody's'in aşağı yönlü risklerin sürdüğü yönündeki görüşünü yansıtıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.