Kremlin'den açıklama: "Soğuk Savaş'a doğru emin adımlarla ilerliyoruz"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin Almanya'ya uzun menzilli seyir füzeleri yerleştirme kararının, Rusya'yı zayıflatma girişimi olarak değerlendirerek, "Bu adımlarla Soğuk Savaş dönemine geri dönüyoruz." şeklinde konuştu.

Peskov, Rus devlet kanalı Rossiya-1'e yaptığı açıklamada, ABD'nin 2026'dan itibaren Almanya'ya "Tomahawk" uzun menzilli seyir füzeleri konuşlandırma kararını değerlendirdiğini söyledi. Kararı yakından izleyeceklerini belirten Peskov, Almanya, ABD, Fransa ve İngiltere'nin Ukrayna'daki doğrudan müdahalesinin Rusya'yı baskı altına almayı ve stratejik bir yenilgi yaşatmayı amaçladığını ifade etti.

Peskov, Rossiya-1 televizyonuna yaptığı açıklamada, yaşanan gelişmelerin Soğuk Savaş dönemine benzer izler taşıdığını belirterek, "Soğuk Savaş'a doğru adımlarla ilerliyoruz. Tüm bunlar daha önce yaşanmıştı." dedi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ise bugün yaptığı açıklamada, ABD'nin bu kararına "askeri bir yanıt geliştireceğiz" şeklinde yorum yapmıştı.

ABD VE ALMANYA'DAN ORTAK AÇIKLAMA

ABD ve Almanya tarafından dün yapılan ortak açıklamaya göre, Tomahawk seyir füzeleri ve diğer uzun menzilli silahlar, 2026 yılından itibaren Almanya'ya yerleştirilecek.

Bu tür uzun menzilli silahları ABD, Almanya'ya en son 1990'larda konuşlandırmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.