Kremlin’den Çarpıcı Açıklama: Uluslararası Gerilimde Yeni Gelişmeler

Kremlin, Trump'ın Çin'e karşı gizli kampanya talimatı ve Fransa'nın Ukrayna'daki rolüne ilişkin endişelerini dile getirdi. ABD'nin Rusya'ya yönelik benzer çabaları da vurgulandı.

Kremlin, son açıklamalarında Trump'ın Çin'e yönelik gizli kampanya talimatını ve Fransa'nın Ukrayna'daki artan rolünü değerlendirerek, uluslararası ilişkilerdeki gerilimleri gözler önüne serdi. Ayrıca, ABD'nin Rusya'ya karşı benzer faaliyetlerde bulunma çabalarını da vurguladı.

Kremlin, son açıklamalarında eski ABD başkanı Donald Trump'ın Çin'e karşı gizli bir sosyal medya kampanyası başlatılması talimatı verdiği haberlerini değerlendirerek benzer taktiklerin Rusya'ya karşı da denendiğini belirtti. Sözcü Dimitri Peskov, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme olasılığına ilişkin sözlerini de yorumlayarak Fransa'nın zaten savaşa dahil olduğunu ve daha derin bir müdahaleye hazır olduğunun sinyalini verdiğini belirtti. Peskov ayrıca, ABD ve istihbarat servislerinin Rusya'ya karşı böyle bir kampanya yürütmeye çalıştığını söyledi. Macron'un Rusya'yı, iki senedir devam eden çatışmada Kiev birliklerini yenmesi halinde Ukrayna'da "durmayacak bir düşman" olarak nitelendirerek Avrupalıları "zayıf" olmamaya ve karşılık vermeye hazır olmaya çağırdığına değindi. Kremlin, ABD istihbarat kurumlarının çalışmalarının etkisini en aza indirmek için "kararlı adımlar" atıldığını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Boeing'in Tedarikçisi Spirit AeroSystems'te Ciddi Kalite Kusurları İddiaları
Mahant Amar Bharti: Dünya Barışı İçin Sonsuz Kararlılık
Britanya, Rusya'nın "Kötü Niyetli Faaliyetleri"ne Karşı Sert Tedbirler Alıyor
Amsterdam'da Binlerce Ayakkabı, İsrail'in Gazze Saldırılarına Tepki Olarak Bırakıldı
AB, Dondurulan Rus Varlıklarını Ukrayna'nın Savunmasında Kullanma Planını Onayladı