Kremlin'den dikkat çeken NATO ve Türkiye açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, NATO ve Rusya ilişkilerinde ültimatomun mümkün olmadığını ve NATO üyesi olan Türkiye ile olan olumlu ilişkilere dikkat çekti.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu belirterek Rusya ile iyi ilişkiler için çaba gösterdiğini ve bunun önemli bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Rus devlet kanalı olan Rossiya-1 TV`de yayımlanan “Moskova. Kremlin. Putin” adlı programda Gazeteci Vladimir Solovyov'un sorularına cevap veren Peskov, “Türkiye aslında bir NATO ülkesi. Ancak bizim (Türkiye ile) ilişkilerimiz, NATO üyeleriyle bile ortaklıkların kurulabileceğinin ve kurulması gerektiğine bir örnek teşkil ediyor” dedi

Peskov açıklamasının devamında, "NATO üyesi ülkeler bile, tepesinde ABD’nin olduğu çok basit bir dikey üzerine kurulu bu bloktaki tartışılmaz disipline rağmen, egemenliklerini koruyabiliyor ve bölgesel güvenliğin sağlanması yönde sorumlu bir pozisyon alabiliyorlar” sözleriyle Türkiye`nin konumuna dikkat çekti.

Kremlin sözcüsü, NATO'nun bir istikrarsızlaştırma unsuru olduğu ve kıtaya istikrar getirmediği ve "ültimatom tarzı” yüzünden diyalogun mümkün olmadığını, bu tutuma rağmen diyalogu sürdürmek gerektiğini belirterek, "Almanya ve Fransa Rusya ile diyalogda yeni bir ton oluşturmaya çalışıyor ama ‘genç Avrupalılar' bu girişimleri engelliyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
Japonya, Fuji Dağı'ndaki turist sorununa çözüm arıyor: Fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek
Bu Marka Maden Suyunu Sakın İçmeyin: İçinde Dışkı Tespit Edildi!
İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!