Kripto para borsasına para yatırma işlemi nasıl yapılır?

Resmi gazetede yayınlanan ve 30 Nisan’da yürürlüğe girecek olan yeni düzenleme sonrasında kripto para borsasına para nasıl yatırılır sorusu gündeme geldi. İşte bu sorunun yanıtı.

Bir süredir Türkiye hükümetinin kripto paralarla ilgili çeşitli düzenlemeler yapacağı zaten biliniyordu. Nitekim bu düzenlemeler geçte olsa geldi. Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan karar sonrasında pek çok yatırımcının aklında soru işaretleri oluştu.

Hatta bazı kesimler Türkiye’de kripto paranın yasaklandığına dair söylentiler de çıkardılar. Fakat durumun böyle olmadığı çok geçmeden anlaşıldı.

Yayınlanan karar sonrasında ortaya çıkan en büyük soru ise kripto para borsalarına nasıl para yatırılacağı oldu.

Hali hazırda kripto para alım ve satımı için yerli borsalardan birisini kullanıyorsanız sorun yok. Keza bu borsalara para yatırma işlemi bankalar üzerinden sorunsuz bir şekilde yapılabiliyor.

Fakat Binance gibi küresel bir kripto para borsası üzerinden al – sat yapıyorsanız o zaman para yatırma tarafında çeşitli sorunlar yaşayabilirsiniz.

Çünkü Binance’a yalnızca Papara, İninal ve kredi kartları üzerinden para yatırmak mümkündü. Fakat gelen yeni düzenleme ile birlikte bu imkan ortadan kaldırılmış oldu. Artık Papara ya da ininal gibi hizmetleri kullanarak Binance’a para göndermek mümkün olmayacak.

Peki parayı nasıl yatıracaksınız? Aslında son derece basit. Yerli borsalara bankalar üzerinden transfer yaparak USDT alabilir ve sonrasında bu kripto parayı Binance hesabınıza aktarabilirsiniz.

Ravencoin 0.2 doları geçince talep arttı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kripto Para Haberleri

Adgager ve GAG Token: Araştırma Dünyasının Yeni Dijital Para Birimi
Yatırımcılar Bu 2 Gelişmeye Güveniyor! Bitcoin Zirveleri Gözlüyor
Bitcoin Fiyatı 2021 Seviyelerine Geri Döndü! Uzman: Sırada Bu Seviyeler Var!
Bitcoin’de sert yükseliş
Sıcak Gelişme: Ünlü Kripto Para Borsası İşlemleri Durdurdu! Milyonlar Kayıp