Kripto para borsasında önemli kayıplar yaşandı

Geçtiğimiz gün kripto para borsasında ufak çaplı bir düzeltme yaşandı. Pek çok coin değer kaybederken, BTC ve ETH’de de önemli kayıplar yaşandı.

Şu sıralar tüm dünyanın gündeminde kripto paralar var. Özellikle büyük şirketlerin Bitcoin ve diğer kripto paralara yaptıkları yatırımlar devlet yetkililerinin de dikkatini çekmiş durumda.

Pek çok ülkede kripto paralara karşı farklı tedbirler alınırken, Türkiye’de de yeni bir vergilendirme söz konusu.

Son birkaç aydır yatırımcısına sürekli kazandıran kripto paralar, geçtiğimiz gün ise önemli bir düzeltme yaşadı. Pek çok kripto parada değer kaybı yüzde 20’leri buldu. Sektörün gözbebeği olan Bitcoin’de ise yüzde 5’lik bir düşüş yaşandı.

Yatırımcıların kanlı Pazartesi olarak isimlendirdikleri günde Ethereum yüzde 13, Cardano yüzde 9, Waves yüzde 18, Avalanche yüzde 13, Chainlink ise yüzde 8 değer kaybetti.

Ayrıca diğer altcoinlerde de önemli düşüşler yaşandı. Aslında bu durum kripto parayla içli dışlı olanları çok da şaşırtmadı. Çünkü günlerdir pek çok kripto parada yüzde 200’e varan yükselişler gerçekleşmişti. Dolayısıyla böyle bir düzeltmeyi herkes bekliyordu.

Şimdi asıl soru ise Bitcoin’in yeni rekorunu ne zaman kıracağı. Malum bu kripto paranın 2021 sonu itibariyle 100.000 dolara ulaşacağını iddia edenler mevcut.

Elbette kripto paraların hala fazlasıyla riskli bir yatırım aracı olduğunu da inkar edemeyiz. Her zaman denildiği gibi bu alanda yatırım yapacaksanız kaybetmeye kıyamayacağınız bir parayla sektöre girmeyin.

Türkiye’de en güvenilir kripto borsalar hangileri?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır açıkladı: Batarya ham madde üretimine teşvik geliyor!
Numara taşıma sayısı 180 milyonu geçti!
Artık hava durumunu insanlar değil yapay zeka tahmin edecek!
Tesla'nın insansı robotu, fabrikada görev almaya başladı ve ürünleri yerleştirip kutuları taşıyor
Yerli yapay zeka yazılımı: Rahim değerlendirilip, gebelik elde edilebiliniyor