Kripto Para Dünyasında Şok İflas! Milyarlarca Dolar Geri Ödenecek!

Kripto borsalarının devlerinden FTX, büyük bir iflasla sarsılmıştı. Binlerce yatırımcının kaybettiği milyarlarca doların nakit olarak geri ödeneceği duyuruldu. Planın ayrıntıları ve ödeme süreci netleşmeye başladı....

İflas eden kripto para borsası FTX'in geri ödeme planı mahkeme tarafından onaylandı. Buna göre, platformda bakiyesi bulunan müşterilere nakit olarak geri ödeme yapılacak.

ROBINHOOD HISSELERIYLE FINANSE EDILECEK

FTX'in yeniden yapılanma planı çerçevesinde, geri ödemeler el konulan fonlar ve FTX kurucularının sahip olduğu Robinhood hisselerinin satışından elde edilecek gelirlerle finanse edilecek. Haziran ayı itibarıyla FTX'in 12,6 milyar dolarlık varlığı bulunduğu belirtilirken, tüm platform varlıklarının satılmasıyla bu rakamın 16,5 milyar dolara ulaşabileceği tahmin ediliyor.

ÖNCELIKLI ÖDEMELER

Geri ödeme süreci henüz netleşmiş değil, ancak planın yürürlüğe girmesinden sonraki 60 gün içinde ödemelerin yapılması öngörülüyor. İlk aşamada, borsada 50 bin dolar ve altı bakiyesi bulunan müşterilere öncelik verilecek. Bununla birlikte, ödemelerin nakit yapılacak olması bazı müşteriler tarafından eleştiriliyor. Müşteriler, Bitcoin fiyatının 2022'nin sonundan bu yana dört kat artmasına rağmen zarar ettiklerini ve Bitcoin ile ödeme yapılması gerektiğini savunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.