Kripto para madencileri nükleer enerji kullanacak

Kripto paralara ilgi artarken kripto para madencileri de işleri büyütüyor. Artan enerji ihtiyacı için yeni yollar arıyorlar.

Kripto para madencilerinin enerji ihtiyacı o kadar büyüdü ki bu konu çok büyük bir soruna dönüştü. İran bir süreliğine madenciliği yasaklarken Elon Musk madencilerin yenilenebilir enerjiye yönelmesini tavsiye etti. Öte yandan Çin kripto para borsası Binance'ı yasakladı. Arjantin ise daha ucuz elektrik sunması sayesinde madencilerin yeni üssü olma yolunda. New York'ta bir hidroelektrik santrali, kârını arttırmak için kripto para madenciliğine başladı. El Salvador ise volkanla çalışan bir işletme planlıyor.

Fakat yine de kripto para madencilerinin elektrik ihtiyacı artıyor ve bu elektriği bir şekilde üretmek gerekiyor. Bu yüzden kripto para madencileri, daha yüksek miktarda elektrik üreten nükleer santrallere yöneliyorlar.

Geçtiğimiz aylarda Miami Belediye Başkanı ve Ukrayna Enerji Bakanlığı, nükleer enerji tabanlı kripto para madenciliğini gündeme getirdiler.

ABD'de Data Center Dynamics, 2022 yılının ikinci çeyreğinde Talen Energy’nin nükleer enerjili bir madencilik operasyonu ve veri merkezi kurmayı planladığını bildirdi. Tamamlandığında 300 MW’a (megawatt) kadar güce ulaşılacak.

Tesis, Pennsylvania’daki Susquehanna Buharlı Elektrik İstasyonu’nun yanına inşa edilecek. Talen Energy, nihayetinde kapasitesini 1 GW (1 gigawatt) gibi devasa seviyelere çıkarabilir. Kapasite aşamalar hâlinde arttırılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kripto Para Haberleri

Adgager ve GAG Token: Araştırma Dünyasının Yeni Dijital Para Birimi
Yatırımcılar Bu 2 Gelişmeye Güveniyor! Bitcoin Zirveleri Gözlüyor
Bitcoin Fiyatı 2021 Seviyelerine Geri Döndü! Uzman: Sırada Bu Seviyeler Var!
Bitcoin’de sert yükseliş
Sıcak Gelişme: Ünlü Kripto Para Borsası İşlemleri Durdurdu! Milyonlar Kayıp