Kripto para madenciliği için uyarı geldi! Kontrolsüz kullanımı risk yaratıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede artan kripto madenciliği faaliyetleri nedeniyle elektrik tüketiminde kontrolsüz bir artış yaşandığını belirterek, bu durumun bazı bölgelerde elektrik açığına yol açabileceği konusunda uyardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, başkent Moskova’da hükümet yetkilileriyle bir araya gelerek ekonomideki çeşitli konuları değerlendirdi. Toplantıda, dijital teknolojiler ve kripto madenciliği konularında önemli açıklamalarda bulunan Putin, ülkenin bu gelişmeleri kaçırmaması için yasal çerçevenin, altyapının ve dijital varlıkların dolaşımına yönelik koşulların geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

DİJİTAL RUBLEYE GEÇİŞ HIZLANIYOR

Putin, Rusya Merkez Bankası’nın Ağustos 2023’te dijital ruble için test sürecini başlattığını hatırlatarak, dijital rublenin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. Dijital rublenin, vatandaşlar ve işletmeler için banka bağımsız olarak kullanılabilecek bir ulusal para birimi olduğunu belirtti. Putin, özellikle finans ve ekonomik faaliyetlerde dijital rublenin kullanımının hızlandırılması için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

KRİPTO MADENCİLİĞİ VE ELEKTRİK TÜKETİMİ KONUSUNDA UYARDI

Kripto paraların küresel ticarette giderek daha fazla talep gördüğünü dile getiren Putin, kripto para madenciliğinin dünyanın hemen her yerinde yapılabileceğini, ancak bu işlemlerin çok fazla elektrik gerektirdiğini belirtti. Putin, Rusya’da kripto para madenciliği için yılda 16 milyar kilovatsaat elektrik tüketildiğini ve bunun ülkenin toplam elektrik tüketiminin yüzde 1,5’ini oluşturduğunu söyledi. Bu rakamın büyümeye devam ettiğine dikkat çeken Putin, kripto para madenciliğinin elektrik tüketimindeki kontrolsüz artışının belirli bölgelerde elektrik açığına yol açabileceği konusunda uyardı.

ELEKTRİK AÇIĞI VE YATIRIM PROJELERİ GÜNDEME GELDİ 

Putin, kontrolsüz elektrik tüketimi nedeniyle ortaya çıkabilecek elektrik açığının, diğer yatırım ve altyapı projelerini olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Bu nedenle, kripto madenciliğinin elektrik tüketimine yönelik sistematik önlemler alınması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, Batılı ülkelerin bankacılık sektörüne yönelik yaptırımları nedeniyle Rusya’da kripto paraların kullanımının son yıllarda yaygınlaştığını da hatırlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.