Kripto sektörü iflas mı ediyor?

Kripto varlıklara güvenip de yatırım yapanlar bugünlerde adeta kabusu yaşıyorlar. Üstelik kötü haberlerin ardı arkası da kesilmiyor.

 Dünyanın en önemli kripto para kredi şirketi Celsius Network, yaklaşık 1 ay kadar önce para çekme işlemlerini dondurarak yatırımcılarına kabus dolu günler yaşatmaya başlamıştı. İşte kara haber tez yayıldı ve Celsius Network’un iflas başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Amerikan yasalarına göre birçok farklı iflas başvuru türü bulunuyor. Bunlardan bazıları kesin iflas hükmündeyken bazıları ise mahkeme denetiminde faaliyetlerin devam etmesi şeklinde olabiliyor. İşte Celsius Network tarafından yapılan iflas başvurusu, bu söylediğimiz ikinci türe giriyor. Yani şirket bir taraftan resmi olarak iflasının kabul edilmesini isterken, diğer taraftan ise eldeki varlıklarıyla işlemlere devam edebilme ve bu sayede de alacaklarına karşı yükümlülüklerini yerine getirme fırsatı talep ediyor.

Kripto sektörü iflas dalgası ile boğuşuyor

Şirketten yapılan açıklamaya göre, şu an 100.000’den fazla alacaklı mevcut. Bununla birlikte şirketin tam borcunun ne kadar olduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte 1 ila 10 milyar dolar arası bir seviyede olduğu düşünülüyor. Öte yandan şirketin kasasında bulunan nakit tutarı ise yalnızca 167 milyon dolar. İşte sıkıntı da buradan kaynaklanıyor.

Celsius Network her ne kadar alacaklıların endişe etmemesi gerektiğini ve herkesin hakkı olanı geri alacağını söylese de, daha önce Amerika Birleşik Devletleri’nde benzer türde iflas başvurusu yapıp alacaklıları mağdur eden onlarca girişim olduğu için, şirketin bu sözleri de yatırımcılarda karşılık bulmuyor.

Instagram içerik oluşturucularına özel güncelleme sundu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!