Kritik oturum için İsmail Kahraman'dan Pervin Buldan çalımı

Daha önce partisinin kararı doğrultusunda oturumları yönetmeyen Buldan bugün istese de kürsüye çıkamayacak çünkü TBMM Başkanı Kahraman görevi Ahmet Aydın'a verdi.TBMM’de bugün görüşülecek cinsel istismar suçlarının...

Daha önce partisinin kararı doğrultusunda oturumları yönetmeyen Buldan bugün istese de kürsüye çıkamayacak çünkü TBMM Başkanı Kahraman görevi Ahmet Aydın'a verdi.

TBMM’de bugün görüşülecek cinsel istismar suçlarının uygulanmamasını içeren yasa önerisinin görüşülmesi sırasında oturumu yönetemeyeceği öğrenildi. HDP’li İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan partisinin çekilme kararının ardından oturumları yönetmemeye başlamıştı. HDP’nin TBMM’ye geri dönmesi yönünde açıklamalar ise haftasonu geldi.

Ancak bu karar netleşmeden TBMM Başkanlığı’ndan HDP’ye bir açıklama gönderildi. Buna göre bugün yapılacak ve kamuoyunda ''tecavüz yasası’ olarak anılan yasanın görüşmesi sırasında normalde Buldan’da olan oturumu yönetme görevi TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından AKP Adıyaman Milletvekili, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’a verildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

El sıkışıp eleştireceğiz
Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor
Özgür Özel, 1 Mayıs'ta Taksim'e neden yürümediğini açıkladı
AK Parti, 'troller' için harekete geçti
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek