Kriz giderek artıyor: İflas eden şirketlerde dev yükseliş!

Ticari işletme sayısındaki düşüş ise dikkat çekici. Ağustos 2024'te, önceki yılın aynı ayına göre kurulan şirket sayısında %11,7, kurulan kooperatif sayısında %38,4 ve kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısında %5,1 oranında azalma görüldü.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ağustos ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. 2024 yılı ağustos ayı verilerine göre, geçen yılın aynı dönemine kıyasla kapanan şirket sayısında %5,7'lik bir artış yaşanırken, kapanan kooperatif sayısı %18,7 oranında artış gösterdi, ancak kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı %28,6 oranında azaldı. 

Ticari işletme sayısındaki düşüş ise dikkat çekici oldu. Ağustos 2024'te, önceki yılın aynı ayına göre kurulan şirket sayısında %11,7, kurulan kooperatif sayısında %38,4 ve kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısında %5,1 oranında azalma görüldü.

Bir önceki aya göre de kurulan şirket sayısı %4,5, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı %0,6, ve kurulan kooperatif sayısı %21,4 oranında azaldı. 2024 yılı genelinde toplamda 73 bin 454 şirket ve kooperatif kurulurken, bu işletmelerin sermaye yapısında azalma gözlendi. Ağustos ayında kurulan şirketlerin toplam sermayesi, Temmuz ayına kıyasla %7,9 oranında düştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.