Kriz sonrası KKTC Başbakanı Ankara'ya geliyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yeni kurulan hükümetin Başbakanı Tufan Erhürman'ın, uzun süredir Ankara'dan randevu isteğine olumlu yanıt alamaması ile ilgili kriz, Başbakan Binali Yıldırım'ın davetiyle çözüldü.Başbakan...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yeni kurulan hükümetin Başbakanı Tufan Erhürman'ın, uzun süredir Ankara'dan randevu isteğine olumlu yanıt alamaması ile ilgili kriz, Başbakan Binali Yıldırım'ın davetiyle çözüldü.

Başbakan Binali Yıldırım, KKTC Başbakanı Erhürman ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ı yarın için Ankara'ya davet etti. Bu davet Ada'da olumlu yankı buldu ve KKTC heyetinin yarın Ankara'da geleceği öğrenildi. Yarın ilk olarak Anıtkabir'e gidecek olan KKTC heyeti, daha sonra Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılanacak. Törenin ardından heyetler arası görüşmelere geçilecek.

Edinilen bilgiye göre Erhürman ile Özersay'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile planlanan bir görüşmesi yok ancak Erdoğan'ın KKTC heyetini kabul edebileceği de ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kızılcık Şerbeti'nin Giray'ı Kaan Taşaner'den Feyza Civelek'e Öyle Sözler Etti Ki!
Gözleriniz Ne Kadar Keskin? Fotoğraftaki Komandoyu Kaç Saniyede Bulabileceksiniz?
Memur ve Emekli Maaş Zam Hesabı Yeniden Değişti! Zam Oranları Ne Olacak?
ATM'de Para Kabusu! Bazı Banknotlar Kabul Edilmiyor mu?
Yatağınızda Rahatlarken Para Kazanma Fırsatı! Araştırmaya Katılın