Küba'da tropikal fırtına 'Oscar' nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti

Küba’da etkili olan tropikal fırtına "Oscar", şiddetli yağış ve rüzgarlarla 6 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Fırtına, altyapı ve tarım arazilerinde büyük hasar bıraktı. Aynı zamanda enerji santrallerine zarar veren Oscar, ülkenin süregelen enerji krizini daha da derinleştirdi.

Küba, şiddetli yağış ve rüzgarların etkisiyle hafta sonu tropikal fırtına "Oscar"ın vurduğu ülkeler arasına katıldı. Fırtına, 6 kişinin ölümüne ve ciddi altyapı hasarına yol açarken, enerji santrallerine verdiği zarar nedeniyle ülkedeki elektrik kesintileri daha da arttı.

Küba’da etkili olan tropikal fırtına "Oscar", şiddetli yağış ve rüzgarlarla 6 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Küba Sivil Savunma yetkilisi Argenis Perales Perez, yaptığı açıklamada Guantanamo’nun San Antonio del Sur kasabasında can kayıplarının yaşandığını belirtti ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Fırtına Küba’dan çekilmiş olsa da altyapı, evler ve tarım arazilerinde ciddi hasar meydana geldi. Tropikal fırtına Oscar, hafta sonu Saffir-Simpson ölçeğine göre 1. kategori seviyesinde Küba'ya ulaşarak şiddetli yağış ve rüzgarlara sebep olmuştu.

Enerji krizi ise derinleşiyor. 18 Ekim’deki santral arızaları nedeniyle milyonlarca kişi elektriksiz kaldı. Küba Enerji Bakanı Vicente de la O Levy, arızaların giderilmesi için çalıştıklarını, ancak fırtınanın santrallere ek zarar verdiğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.