Kübra Par: Erdoğan'ın TRT yayını banttan olsa, tartışma yaratan Merkez Bankası faiz açıklamasını, üçüncü

HaberTürk yazarı Kübra Par, Sözcü yazarı Emin Çölaşan'ın Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT'deki canlı yayınının canlı olmadığı ve gündüz vakti çekildiği iddiasını eleştirdiği bugünkü yazısı

HaberTürk yazarı Kübra Par, Sözcü yazarı Emin Çölaşan'ın Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT'deki canlı yayınının canlı olmadığı ve gündüz vakti çekildiği iddiasını eleştirdiği bugünkü yazısında, "Her şey bir kenara, yayın banttan olsa, amaç da içeriği sonradan kontrol etmek olsa, tartışma yaratan Merkez Bankası faiz açıklamasını, üçüncü doz aşı meselesini ya da Hasan Öztürk’e 'Yoksa hayvanı sen mi öldürdün?' diye espri yaptığı bölümü tutarlar mıydı!" diye yazdı.

Çölaşan için, "Kanıt olarak ortaya ne koyuyor?" diye soran Par, şunları kaydetti:

"Efendim, pencerelerden gün ışığı sızıyormuş. Yayında görünen saat ise sabah 09:05’i gösteriyormuş. Yayına katılan gazeteciler haliyle hem tepki gösterdiler hem de üşenmeyip tane tane anlattılar. Hatta inandırıcı olsun diye o saatlerde çektikleri fotoğrafları bile paylaştılar. Pencereden sızan ışık, arkası zifiri karanlık görünmesin diye set ekibinin clakin yansıttığı lambadan kaynaklanıyormuş. Çankaya’daki saatler ise Atatürk’ün vefat saatine ayarlıymış.

Gazetecilik etiği, ortaya bir iddia atmadan önce teyit etmeyi gerektirir. Çölaşan gerçekten şüphe ettiyse yayına katılan gazetecileri ya da TRT yönetimini arasaydı işin doğrusunu kolayca öğrenirdi. Hadi onlara güvenmiyor diyelim, kameramanlara ya da çaycılara bile sorsa anlatırlardı işin aslını...

Her şey bir kenara, yayın banttan olsa, amaç da içeriği sonradan kontrol etmek olsa, tartışma yaratan Merkez Bankası faiz açıklamasını, üçüncü doz aşı meselesini ya da Hasan Öztürk’e “Yoksa hayvanı sen mi öldürdün?” diye espri yaptığı bölümü tutarlar mıydı!

yazının tamamını okumak için tıklayın.

Çölaşan'ın dün kaleme aldığı "Canlı mı cansız mı!" başlıklı yazısı için tıklayın.

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen akşam TRT'de katıldığı yayında, “TCMB başkanı ile görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart” açıklamasının ardından Dolar/TL rekor kırmıştı.

 

Öte yandan Erdoğan'ın üçüncü aşısını da olduğunu söylemesi dikkatleri çekmiş; önceki aşılarının yapılış tarihleri gündeme getirilerek yeni bir tartışma başlamıştı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
"Temmuzda artış yapılmayacak"
Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
ABD'li çip şirketi Nvidia, İsrailli Run:ai'yi satın alacağını duyurdu
TikTok CEO’su açıkladı: İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz