Kübra Par: Yalan haber yayanları cezalandırmak ile topyekun yasak getirmek arasında kocaman bir fark var

"Bant daraltmanın hukuki dayanakları ve gelecekte hangi durumlarda uygulanacağına dair soru işaretlerine girmiyorum bile..."

Habertürk yazarı Kübra Par, Taksim'de İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının ardından, RTÜK'ün yayın yasağı getirdiğini belirterek, "İstanbul öyle bir metropol ki panik yaratacak yalan bir haberin yayılması bir anda şehri alt üst edebilir.

Yanlış bilgi verilmemesi, endişenin büyütülmemesi, olay yerinden kanlı görüntülerin paylaşılmaması ve en önemlisi de faillerin yakalanmasını engelleyecek bilgilerin paylaşılmaması açısından medyayı sorumlu bir yayıncılığa davet etmek doğrudur, yerindedir. Zaten Türkiye medyası böyle anlarda ne yapması gerektiğini bilecek olgunluktadır." diye yazdı.

Twitter, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya mecralarına bant daraltma uygulandığına işaret eden Par, "Kural koyup meşru ve anlaşılır sınırlar çekmek ve yalan haber yayanları cezalandırmak ile topyekun yasak getirmek arasında kocaman bir fark var.

Bizi üçüncü dünya ülkesi haline getirecek şey terör eylemlerine maruz kalmamız değil, benzer bir saldırı New York’da, Paris’te, Londra’da meydana geldiğinde demokratik yönetimlerin aldığı önlemlerden farklı önlemlere yönelmemiz olur.

Bant daraltmanın hukuki dayanakları ve gelecekte hangi durumlarda uygulanacağına dair soru işaretlerine girmiyorum bile..." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

Genel Müdürün 500 bin TL maaşlı kardeşi ve vicdan
: Erdoğan’dan mesleğe yeni başlayan yargıçlara hak, hukuk, adalet tavsiyesi
Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı, gizli tanığı niçin kaçırdı?
Tuğgeneralin makam aracıyla Türkiye'ye insan kaçakçılığı yapılıyormuş
Hz. Ömer adaleti diyerek hukuksuzluğa devam mı?