Küçücük elleri kocaman kalpleri var: Oynamak varken neden çalışıyorlar?

Sosyal medyada yayınlanan bir video çocukların sokakta çalışması konusunda düşündürürken, "güzel şeyler de oluyor" dedirtti.

Sosyal paylaşım platformları Twitter ve YouTube üzerinden çokca paylaşılan videoda, çocukların  parasız ve aç olduğunu söyleyen insanlara yardım etme çabası "güzel şeyler de oluyor" dedirtirken, küçük yaştaki çocukların simit ve manav tezgahlarının arkasında duruyor olması Türkiye'nin gerçeklerini bir kez daha yüzlere vurdu.

Söz konusu videoda yanlarına gelen yetişkinlerin parasız ve aç olduğunu duyunca onlara ellerindeki imkanlarla hiç çekinmeden yardım eden çocuklar takdir toplarken neden o tezgahların arkasında okula gitmesi, sokakta veya parkta oynaması gereken çocukların çalıştığı merak konusu oldu.

Tezgahının arkasında satış yapmaya çalışırken yanına gelerek aç ve parasız olduğunu ifade eden yetişkinlere yardım etmeye çalışan dev yürekli çocukların videoda okullar açıkken de çalıştığını söylemesi, aslında siyasilerin gerçek işlerinin ne olduğunu akıllara getirdi.

Videonun sonunda ise kendilerine yardım etmek için hiç çekinmeyen dev yürekli çocuklara eğitim hayatlarında kullanabilmeleri için tablet blgisayarlar hediye edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.