Küçük kızın gücünün tükendiği anda yetişti. Salda gölünün ortasında can pazarı yaşandı

Salda Gölü'nde bir yurttaş, bindiği şişme oyuncak atın rüzgar ve dalgaların sürüklediği küçük kızı karavanındaki kanosu ile 2 bin metre kürek çekerek kurtardı. Umduun tükendiği anda yeni bir umut yeşermiş oldu.

Alınan bilgiye göre Türk Maldivleri olarak bilinen Burdur'un Yeşilova İlçesi'ndeki Salda Gölü'nde meydana gelen olayda, geldiği göle giden 9 yaşındaki Ayşe Sıla G., Doğanbaba Köyü'ndeki Orman Plajı'nda bulundu. Salda köyünden amcası ve kuzenleriyle birlikte göle bindiği balonun çarpması sonucu hayatını kaybetti. At, rüzgârın ve dalgaların etkisiyle gölün ortasında sürüklenmeye başladı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edilirken, gölün karşı yakasındaki halk plajından botla ayrılan AFAD ve su kurtarma ekipleri arama çalışmalarına başladı.

Daha sonra karavanıyla sahilde dinlenen Gökhan Aslan, kızı kurtarmak için kanosuna binip cankurtaranla birlikte göle gitti. Pelerinsiz kahraman Gökhan Aslan, yaklaşık 2 bin metre yükseklikten düşerek boğulan küçük kız çocuğunu kurtardı.

Gökhan Arslan ve Ayşe Sıla G.'nin dönüşünü gören sahil sakinleri büyük mutluluk yaşadı ve Arslan'ı alkışladı. Sahile kaldırıldıktan sonra sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan küçük kız, çok fazla su yutması ve donması nedeniyle hipotermi tehlikesiyle karşı karşıya kalınca fazla beklemeden ambulansla Yeşilova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Ayşe Sıla G.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Gökhan Aslan, yaptığı hareketlerle küçük bir kızın hayatını kurtaran ve herkesin saygısını kazanan korku anlarını anlattı.

Aslan, sosyal medya hesabına içerik üretmek için karavanıyla Saldajärvi'de bulunduğunu, küçük kızın sürüklendiğini görünce harekete geçtiğini belirterek, "Buraya daha önce 2-3 kez kamp yapmaya gelmiştim. Benimkine karavanla geldiğimden. Ben genellikle gölün diğer tarafındaydım. Dün karavanımın elektrik aksamları bozulunca burada bir hayır var diye düşündüm ve firmanın bulunduğu departmana geldim. Bugün akşam yemeğinde gölde yüzdükten sonra gölde oynayan bir çocuk gördüm. "Daha sonra birisi çığlık attığında rüzgârın çocuğu da yanına aldığını öğrendim" dedi.

Küçük kızı kurtarmaya kimsenin gelmediğini fark ettiğini söyleyen Aslan, "Yanımda olan teknemi hatırlıyorum. Onu alıp göle girdiğimde başka bir cankurtaran arkadaşım da benimle geldi. Ona yardım etmeye gittik. Çok açtık ama çocuğu göremedik. O an kendimi çok kötü hissettim, çok üzüldüm. Şişme ata yaklaştığımızda çocuğun neredeyse boğulmak üzere olduğunu gördük. "Kalk şunu!" diye bağırdı. Onu böyle görünce daha da etkilendim. Ben ve arkadaşım hemen çocuğu kurtardık. "Güvenli bir şekilde başardık" dedi.

Aslan, yaşananların şans eseri olduğunu belirterek, "Sanırım beni bu yola Allah gönderdi. Bu yüzden onun için iyi olduğunu düşünüyorum. Gölün tam ortasına gitti ve neredeyse gölü geçti. Rüzgar onu oraya götürdü. Ben de teknemi kürek çekmek için oraya gittim. Cankurtaran arkadaşım da benimle geldi. Gittik, aldık, geldik. Ancak burada bir cankurtaran gerekiyor. Diğer taraftan buraya bir arkadaş geldi. Eğer teknemle birlikte burada olmasaydım, kimse bir şey yapamazdı. "Çünkü bu bir yüzme gezisi değildi" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.