Küçük kızın sözleri Gazze'deki krizi özetledi: Her şeyimiz eksik!

İsrail'in 138 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de yaşamını kaybedenlerin sayısı 29 bin 313'e yükselirken halkın açlık ve susuzlukla mücadelesi zor olsa da devam ediyor. Küçük Meryem ağlayarak, "Her şeyimiz eksik. Ekmeği özledik, beyaz olanı. Her şeyi özledik." diye konuştu.

Uluslararası Adalet Divanında (UAD) soykırım suçlamasıyla yargılanan İsrail, Gazze'deki saldırılarına 7 Ekim bu yana hız kesmeden devam ederken, bölgeye gönderilen gıda ve sağlık yardımlarına engel olmayı sürdürüyor. Sosyal medyada yer alan görüntülerde, İsrail saldırılarında babasını kaybettiğini söyleyen Filistinli bir kız çocuğu, yaşadığı zorlukları söyledi.

'EKMEĞİ ÖZLEDİK, BEYAZ OLANI'

Sürekli olarak yer değiştirdiklerini ifade eden küçük Meryem ağlayarak, "Hiçbir şeyimiz yok yalnız zahter (kekik) yiyoruz. Her şeyimiz eksik. Ekmeği özledik, beyaz olanı. Her şeyi özledik." diye konuştu. Birleşmiş Milletler'in Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) ölçeğine göre Gazze'de 378 bin kişi "felaket" olarak adlandırılan 5. seviye, 939 bin kişi de "acil durum" olarak bilinen 4. seviye açlıkla karşı karşıya bulunuyor.

AKUT GIDA GÜVENSİZLİĞİ YÜZDE 16,2'YE YÜKSELDİ

Dünya Sağlık Örgütü'nün açıkladığı verilere göre, Gazze Şeridi'ndeki akut gıda güvensizliği ise "kritik" olarak niteledirilen yüzde 15 çıtasını aşarak yüzde 16,2'ye yükseldi. BM Dünya Gıda Programı (WFP), İsrail'in saldırılarına işaret edilerek emniyetli dağıtıma izin veren koşullar oluşana dek Gazze'nin kuzeyine hayat kurtaran gıda yardımı dağıtımını durdurma kararı almıştı.

BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) da İsrail’in zorla aç ve susuz bırakarak insanlık felaketine yol açtığı Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Filistinlilerin kıtlığın eşiğinde olduğunu duyurmuştu. Özellikle Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğüterek tüketmek zorunda kaldığı bildiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İran'da Kadın Cinayetleri: Artan Vakalar Endişe Verici
Namur'da Göstericiler İsrail'e Silah Satışını Protesto Etti
ABD Dışişleri Bakanı: İsrail'in Gazze'deki Sivil Koruma Planı Yetersiz
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki Operasyonları Hakkında Açıklama Yaptı
Putin'in Yeni Kabine Atamaları: Rusya'da Hükümet Değişiklikleri