Kulis: AK Parti içinde MHP ile ittifaktan rahatsız olan gruplar var

“Bu grupların haklı gerekçeleri yok değil. Ancak şu an için realiteye uygun bir alternatif de koyamıyorlar.

Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre, seçimlere ittifakla girdiği takdirde baraj sorunu yaşamayacak olmasına rağmen MHP’nin isteğiyle seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesi kararı Cumhur İttifakı’nın dağılacağı yönünde yorumların başlıca nedeni olarak öne çıkıyor. Seçim kanununda yapılacak diğer düzenlemelerin üzerinde de anlaşılmasının ardından ittifak içerisinde gelişmeler olabileceği beklentisi Ankara’nın siyasi iklimine hâkim olurken, Adalet ve Kalkınma Partisi kulislerine ise bu yorumları boşa çıkaracak iddialar düştü.

AKP’den yetkili bir isim, parti içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifaktan rahatsız olan grupların olduğunu belirterek, “Bu grupların haklı gerekçeleri yok değil. Ancak şu an için realiteye uygun bir alternatif de koyamıyorlar. AK Parti olarak bugünkü şartlarda Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifaka mecburuz. Milliyetçi Hareket Partisi de bize mecbur.” dedi. Partili isim, “Siyaset dinamik bir süreçtir. Elbette her şey mümkün. Cumhur İttifakı’na başka partiler de dahil olabilir lakin olağanüstü bir durum olmadığı sürece Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifak en az 2023’e kadar sürecek” şeklinde sözlerini sürdürdü.

AKP içerisinde Erdoğan sonrasına hazırlanan ve Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifaka sıcak bakmayan grupların da hazırlığını 2023 sonrasına göre yaptığını belirten partili isim; “Erdoğan, üzerindeki bazı tazyiklere rağmen Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifakı sürdürmekte kararlı. Bu konuda partide en önemli destekçisi Binali Yıldırım. Tabi sonsuza kadar bir ittifakın sürmesi siyasetin doğasına aykırı. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi ile yollarımız ancak 2023 sonrasında ayrılabilir” diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

MSB'den 2024 Askerlik Yeri ve Sevk Tarihleri Duyurusu
Davutoğlu'nun İsrail ile ticareti protesto için planladığı yürüyüşün iptal edildiği açıklandı
Airbnb, Yukarı Bak Filminin İkonik Uçan Evinin Gerçek Bir Replikasını İnşa Ediyor
Mahalle Ortasında Büyük Kavga! Hazal Kaya'nın Annesi Kiracıyı Evden Kovdu!
AK Parti zenginlerden mi yoksullardan mı yana?