Kulis: Ankara ve İstanbul adayları belirlendi

Cumhurbaşkanı ve AKParti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesinde Ankara ve İstanbul adayının belirlendiği konuşuluyor.

Bahçeli ile Erdoğan görüşmesinde, Cumhur İttifakı’nın yerel seçim stratejisinin de  ele alınan önemli başlıklardan biri olduğu öğrenildi. Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin Ankara ve İstanbul’da aday gösterilecek adları bu görüşmede istişare ettiği kulislere sızan bilgiler arasında işte detaylar.

Gazete Pencere'den Tolga Balcı'nın haberine göre, Metin Külünk’ün aday adayı olduğu İstanbul’da AKParti milletvekili ve eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un adı kesinleşmiş durumda. Yerel seçimlerde milliyetçi muhafazakar seçmene seslenecek bir aday profili çıkarılması beklenen Ankara’da ise eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk adı öne çıktı. Seçimlerde aday olacak isimlerin iki parti kurullarında konuşulduktan sonra açıklanması bekleniyor.

İSTANBUL VE ANKARA ADAYLARI NETLEŞİYOR

Öte yandan Cumhur İttifakı’nın yerel seçim stratejisi de görüşmede ele alınan önemli başlıklardan biri oldu. Erdoğan ve Bahçeli’nin Ankara ve İstanbul’da aday gösterilecek isimleri bu görüşmede istişare ettiği kulislere sızan bilgiler arasında.

50+1 ŞİMDİLİK RAFA KALDIRILDI

Beştepe Sarayı kaynaklarına göre 50+1 tartışmaları şimdilik rafa kaldırıldı. İki liderin yerel seçimlere kadar bu tartışmayı alevlendirecek bir ifade kullanması beklenmiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya dönüşü gazetecilere “50+1’in kaldırılması isabetli olur” demişti. Bu açıklama sonrası siyasetin gündemi 50+1 tartışmaları olmuştu. Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP’den ise bu tartışmalara sert cevaplar gelmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “50+1 Cumhur İttifakı’nın varoluş sebebidir. Muhtar değil Cumhurbaşkanı seçiyoruz” diyerek bu sistemden geri adım atılmasına karşı çıkmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam
Devlet, ticarethane değildir
Öğretmenlere yönelik fiillerde cezalar yarı oranında artırılacak
"Daha kaç kişiyi öldürmesi gerekiyor?"
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Kazakistan'da buluştu