Kulis| Birleşme hayal oldu, Babacan da Davutoğlu da koltuğu bırakmıyor

TBMM’de 25 milletvekili ile temsil edilen Gelecek ve DEVA partilerinin tek çatı altında birleşme görüşmelerinin sonuçsuz kaldığı belirtiliyor.

TBMM'de 25 milletvekili ile temsil edilen Gelecek ve DEVA partilerinin, tek çatı altında birleşme yönünde uzun süredir yürüttükleri görüşmelerin sonuçsuz kaldığı bildiriliyor. Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına katılan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye’de çok sayıda siyasi parti olduğunu, bu nedenle çabaların birlik ve beraberlik içinde yürütülmesinin önemine vurgu yapmıştı. Babacan, "Gelecek Partisi ile birleşme konusunda görüşmelerimiz var. Birleşme ya da grup olabilir, ancak bu grup Meclis'teki diğer siyasi partilerden arkadaşları da içerecek şekilde genişletilip daha güçlü bir yapı oluşturabilir mi diye değerlendiriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye gazetesinden Samet Eker’in haberine göre, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Babacan’ın birleşme teklifine karşılık, "Beni cumhurbaşkanı adayı ilan edin. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına aday olarak çıkmak istiyorum" dediği iddia ediliyor. Ancak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin dört yıl sonra yapılacağını dikkate alan DEVA Partisi Başkanlık Kurulu, "Şimdiden cumhurbaşkanı adayı belirlemek doğru olmaz. Yeni kurulacak partinin genel başkanı Ali Babacan olur, Ahmet Davutoğlu ise onursal başkan olabilir" teklifini ilettiği, fakat Davutoğlu'nun bu teklifi reddettiği öne sürülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.