Kulis: Erdoğan, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'ya "Siz bu işi hiç bilmiyormuşsunuz" demiş!

Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan hiç memnun olmadığını yazdı. Erdoğan’ın kendi düşündüğü isim yerine çevresinin telkinleriyle Yumaklı'yı atadığı ve Yumaklı’ya "Bu işi hiç bilmiyorsunuz" diyerek tepki gösterdiği belirtiliyor.

Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan tamamen memnun olmadığını yazdı. Altaylı'nın aktardığına göre, Erdoğan, Yumaklı'yı atarken kendi kafasında farklı bir isim düşündü ancak çevresinden gelen telkinler doğrultusunda Yumaklı’yı göreve getirdi. Altaylı, Erdoğan’ın Yumaklı’ya, "Siz bu işi hiç bilmiyormuşsunuz" diyerek açıkça tepki gösterdiğini de belirtti.

Fatih Altaylı'nın yazısı:

Eskiden gazeteciler Ankara kulisleri yazarlardı.

Ciddi kulisler.

Güneri Cıvaoğlu’nun hafiften süsleyerek aktardığı kulislerin tadına doyum olmazdı mesela. (Şu günlerde bazı sağlık sorunları yaşayan Güneri abimize acil şifalar diliyorum)

Keza Yavuz Donat’ın.

Sağa yakın gazeteciler sağın içindeki kulisleri, sola yakın gazeteciler solun içindeki kulisleri aktarırlardı.

Hükümet içinde neler olup bittiğini, koalisyon ortaklarının karşılıklı ayak oyunlarını hep öyle öğrenirdik.

AKP iktidarı güçlenip, medyaya korku salmaya başlayınca bu kulis haberciliği de sona erdi.

İktidara yakınlar ancak kendilerine yaz denileni yazar oldular. Ya da aslında hiç bilmedikleri muhalefeti karıştırmak için sahte kulisler üretmeye başladılar.

Muhalefete yakın yazarlar ise muhalefet içi kulisleri aktardılar ama iktidar kulislerine sızdıklarında ya hemen yalanlandılar ya da daha beteri hainlikle, ihanetle suçlandılar.

Eski zaman olsa idi, "Mehmet Şimşek istifa edecekti. Son anda durduruldu" şeklindeki rivayet haberin perde arkasını da biri mutlaka yazardı.

Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı’nın Mehmet Şimşek’e "Mehmet Bey, ekonomiyi tam olarak kitaba göre yönetiyorsunuz maşallah. Ama kitapla siyaset her zaman uyuşmuyor. Siz kitabı çok iyi biliyorsunuz ama biz de siyaseti biliyoruz. Bu iş nasıl olacak" dediğini ve Saray’da Şimşek’e karşı olan birileri tarafından sızdırılan bu diyaloğun istifa dedikodularının kaynağı olduğunu birileri yazardı.

Ya da Erdoğan’ın Tarım ve Orman Bakanı’ndan hiç ama hiç memnun olmadığını, kendi kafasında başka bir isim olmasına rağmen, çevresinden gelen telkinlerle atadığı bakana "Siz bu işi hiç bilmiyormuşsunuz" diyerek tepki gösterdiği de gizli kalmazdı.

Ama ne yazık ki, Ankara gazeteciliği can çekişiyor.

Bazıları iktidarın hoşlanmadıklarına sövmeyi gazetecilik zannediyorlar.

Tabii bunu politikacılık zanneden de az değil!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.