Kulis| Hafize Gaye Erkan'a "yedek bakan" gözüyle bakılıyor

Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'na gidişinde eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın karşılayıcı heyette yer almasının, onun "yedek bakan" olabileceği söylentileriyle bağlantılı olduğunu belirtti.

Gazeteci Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gidişinde, karşılayan heyette eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın yer almasının ardındaki kulis bilgilerini paylaştı.

Altaylı, AKP çevrelerinde ve iktidara yakın ekonomi camiasında Hafize Gaye Erkan'ın "tümüyle gözden çıkarılmadığının" konuşulduğunu belirtti. Yazısında, Erkan’ın babasıyla ilgili eleştiriler ve verdiği röportajların yanı sıra, Türkiye ekonomisini basit örneklerle açıklama çabasının eleştirildiğini aktardı. Bu sebeplerle görevden alındığı hatırlatıldı. Ancak, Türkiye'yi terk etmediği, "Star Bankacı" olarak ABD’ye dönmediği ve milyonlarca doları bırakarak Türkiye’de kalmayı tercih ettiği vurgulandı. İstanbul’daki yüksek kiralar nedeniyle ailesinin evine sığınırken, Bodrum’daki lüks villasında partiler vermeye devam ettiği de ifade edildi.

Altaylı, iktidar kulislerinde Hafize Gaye Erkan'ın Türkiye'deki konumunun "Yedek Bakan" olabileceğinin konuşulduğunu, bu yüzden fazla uzaklaşmaması gerektiğinin tembih edildiğini belirtti. Mehmet Şimşek’in yatırım çekme konusunda yaşadığı zorluklar ve artan eleştiriler, yeni bir "umut" arayışını gündeme getirdi. Bu umut ise Hafize Gaye Erkan olarak belirlendi. Saray iktidarının, Mehmet Şimşek’i Erkan ile yedeklemek istediğini belirten Altaylı, bu nedenle Erkan’ın Cumhurbaşkanı’nı New York'ta karşılamasının sürpriz olmadığını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.