Kulis| Köfteci Yusuf olayı, Tarım Bakanı'nı koltuğundan edebilir, Berat Albayrak geri dönebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine revizyonu sinyalleri sonrası, AKP kulislerinde yeni bakan isimleri hızla gündeme geldi. Köfteci Yusuf olayının ardından Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın değiştirileceği iddiaları artarken, yerine Vahit Kirişci'nin atanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın kabine revizyonu sinyalleri vermesiyle birlikte, AKP ve TBMM kulislerinde yeni bakan isimleri hızla gündeme gelmeye başladı. Gıda denetimlerinde ürünlerinde domuz eti tespit edilen ve ardından bu durumun kasten yapıldığına dair iddiaların ortaya çıktığı Köfteci Yusuf olayı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın görevden alınabileceği yönündeki tartışmaları artırdı.

Gerçek Gündem'in haberine göre, Erdoğan'ın bu revizyonu ay sonunda yapılacak AKP MYK toplantısından önce gerçekleştirmesi bekleniyor. Kulislerde, performans değerlendirmeleri sonucu yerini kaybetmesi muhtemel isimler arasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da bulunduğu iddiaları dile getiriliyor.

Köfteci Yusuf olayının özellikle Yumaklı üzerinde yarattığı eleştiriler, bakanlığının geleceği hakkında endişeleri artırmış durumda. 2 milyar dolarlık marka değeri ve 12 bin istihdam ile önemli bir Türk markası olan Köfteci Yusuf’un başı belaya girmesi, Yumaklı’nın koltuğunu kaybetmesine yol açabileceği yönünde yorumlar yapılıyor.

Yumaklı'nın yerine, Tarım ve Orman Bakanlığı’na Vahit Kirişci'nin yeniden atanacağı iddia edilirken, yeni kabinede eski Bakan Berat Albayrak’ın da yer alabileceği öne sürülüyor. Albayrak’ın, bu sefer Enerji Bakanı olarak görev alacağı kulislerde konuşuluyor. İçişleri Bakanlığı için ise Efkan Ala ve Ali İhsan Arslan’ın, Adalet Bakanlığı içinse Hayati Yazıcı ve Bülent Turan’ın isimleri gündemde.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.